Съперничеството между котката и мишката, преразказано в "Том и Джери" на Тим Стори продължава да е най-гледаната лента в киносалоните у нас, сочат обобщените данни от работещите 2/3 кина у нас. Историята, която започва в хотел в Ню Йорк, е вече трета седмица на екраните в България, като е гледана е от 33 959 зрители и има 281 588 лева приходи от билетите.

На втора позиция е екшънът "Малките детайли" с Дензъл Уошингтън, Рами Малек, Джаред Лето, София Василиева, Натали Моралес, Том Хюз и Димитър Маринов в главните роли. Случващото се в отдел в полицията в Лос Анжелис, съчетано с ретроспекция на събития от 90-те години на миналия век, е втора седмица на екраните у нас, гледано е от 4 033 зрители и има 39 900 лева приходи.

Трето място сред най-гледаните филми у нас заема "Monster Hunter: Филмът", създаден по едноименната японска видеоигра. Прехвърлянето на лейтентант Артемис и войниците ѝ в нов свят, където трябва да се бият с чудовища и последвалото след това е гледано от 4 159 зрители и има 43 637 лева от билетите им, като сред тях не са жителите на Русе и Бургас поради неработещите кина там.

Четвърта позиция е за излезлия точно при отварянето на 2/3 от съществуващите у нас кина след отпадането на ограниченията "Жената чудо 1984", втори филм след този отпреди три години, предава БТА. Развиващото се през 80-те години на миналия век действие на фона на Студената война е гледано от вече 8 290 зрители и има 95 418 лева приходи.

Пето място в топ 10 е за хоръра "Бягай". Напрежението, създадено между майка и дете с увреждания, което открива, че родителят е виновен за състоянието ѝ, е на екрана вече месец и е гледано от 5 782 зрители, има 56 625 лева приходи.

Шеста позиция е за комедията "Суперинтелект" с Мелиса Маккарти в главната роля. Историята на Каръл, която благодарение на това че е избрана от изкуствен интелект става свръхспособна, заради желанието на нечовешкият разум да превземе всичко, е на екраните у нас от месец и има 4 632 зрители и 45 620 лева приходи.

Седмо място е за италианската анимация "Лео Да Винчи: Мисия Мона Лиза". Подразбиращата се още от заглавието ситуация, в която изпада младият Лео, е спасяването на имението на Мона Лиза, за времето от края на октомври миналата година до миналата неделя е гледана от 9 143 зрители и има 45 620 лева приходи.

Осма позиция е за "Тролчета: Турнето", продължение на анимацията от 2016 година. Пътуването на Пипи и Клон сред тролските племена е на екраните от началото на октомври миналата година и е гледано от 17 803 зрители и има 156 863 лева приходи.

Девето място е за френската криминална драма "Кръстницата" по едноименния роман на френската адвокатка и писателка Анлор Кер. Начинът, по който преводачка в полицейски отдел намира начин да добави значителен доход към малката си заплата, е на екраните от началото на февруари и е гледан от 5 237 зрители и има 50 690 лева приходи.

Комедията "Убийство за Оскар" е на десета позиция. Замисълът на филмов продуцент да се издължи на мафиот чрез застраховката за злополука на главния герой във филма му е на екраните от края на ноември миналата година и е гледан вече от 6 990 зрители и има 66 548 лева приходи.

Миналият уикенд в киносалоните са били 10 093 зрители, а миналата година в кината през уикенд са били 47 931 души.