Само седмица след като влезе в "Survivor" 7, треньорката по джудо Александра Накова си тръгна от приключенското риалити. Въпреки че преживя броени дни в племето "Войни", тя се справи достойно с изпитанията в Доминикана.

"Напускам твърде рано, но съм доволна от представянето си. Много ми се искаше да продължа по-дълго в играта, защото тя е изключителна", каза Александра, която се озова в предаването на по-късен етап заедно с още трима нови участници - певеца Кирил Хаджиев-Тино, финансовия представител Данаил Стоянов и шампионката по кану-каяк Станилия Стаменова.

Тя беше номинирана от племето "Войни" заедно с акаунт мениджъра Елина Панайотова и инфлуенсъра Мария Обрейкова, но получи най-малко гласове от зрителите (7,238%) и не успя да запази мястото си. Спортистката беше последният участник, който отпада след вота на публиката. Оттук нататък играта навлиза в нов, още по-интересен етап, в който социалните умения ще бъдат решаващи. Както и досега, сървайвърите ще продължат да се борят за племенен имунитет, но номинираните ще влизат в дуели. Победителят в сблъсъка ще продължава напред в битката за 150 000 лева. Победеният ще трябва да се прибере у дома.

Поредният обрат в седмия сезон на "Survivor" видимо изненада участниците, които бяха свикнали с досегашния хода на играта. Промяната съвпадна с трусовете, които двете племена преживяха. Отбор "Войни" претърпя няколко тежки поражения, след като загуби фокус и мотивация. Водещият на предаването Ваня Джаферович посочи и още една слабост на тима - неумението на неговите членове да дискутират открито проблемите си.

Станилия

Снимка: bTV

Отборът обаче анализира грешките си, сплоти се и спечели изпитание за най-ценната награда. Всички в племето получиха снимки и послания от своите близки, а сълзите напълниха очите им. През тази седмица войните не скриха възхищението си и към новото попълнение - певеца Тино, който показа спокойствие и ловкост във физическите изпитания, и демонстрира интелект в играта на думи. Въпреки че, точно като Александра, той влезе в племето на по-късен етап, успя да се адаптира бързо.

Месец след старта на "Survivor" ясно се очертаха и тайните коалиции. Дизайнерът Едис Пала и брокерът Павел Здравков все по-усилено планират как да надхитрят и надиграят съотборниците си от племето "Войни", които смятат за твърде пасивни. Сговорът в "Известни" също се пропуква. Влогърът Стефан Попов - Чефо и новото попълнение - Данаил Стоянов, направиха уговорки далеч от очите на останалите участници. Дали тяхната коалиция ще остане стабилна или ще се окаже крехка като тази на кулинарката Божана Кацарова и футболиста Благой Георгиев, тепърва ще стане ясно.

Победа на племето "Войни"

Снимка: bTV