Легендарното Café de Paris в сърцето на Лондон отвори врати за Годишния благотворителен бал на Фондация "Стоян Камбарев", който се проведе преди дни в сърцето на английската столица. Впечатляващата гала вечер за втора поредна година бе под патронажа на принц Кирил, който заедно с председателя на фондацията Деси Тенекеджиева посрещна над 180 представители на британския и български елит. Събитието бе класно и приказно красиво, а младите музикални звезди-открития на фондацията oмагьосаха публиката с таланта и енергията си.

Вижте снимки >>

Гостите се насладиха на удоволствия за всички сетива - прием, мултимедиен концерт-спектакъл и официална вечеря с изискано многостепенно меню, последвани от благотворителен търг с уникални предложения в сферата на изкуството, спорта и туризма.

8-годишният Аштън Майърс,  разтопи сърцата на публиката като водещ, в тандем с очарователната британска актриса с български корени Девора Уайлд, която определено впечатли гостите.

Големите овации бяха за музикалните звезди - класическата певица Мария Славова и младите виртуози - пианиста Светослав Тодоров, братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови и китариса Георги Димитров-Жожо. Черешката на вечертa бе специалното изпълнение на Тони Мур от Iron Maiden и Cutting Crew, както и атрактивно шоу на акробата Кори и прекрасните балерини. Програмата включваше и специално продуцирани кратки филми на английски за мисията на Фондацията, за Стоян Камбарев и за всяко едно от младите музикални открития - едни от най-добрите в света за възрастта си и лауреати на редица престижни международни награди.

Тони Мур

Снимка: Владимир Нешков

Официалните дизайнери на изисканото арт събитие Кolchagov&Barba дариха скъп ваучер за търга и облякоха в изящни рокли трите главни дами на вечерта - Деси Тенекеджиева, Девора Уайлд и Мария Славова, която приличаше на истинска принцеса, излязла от приказките.

Залата бе препълнена с високопоставени гости, кралски особи и представители на бизнеса, политиката, културата и шоубизнеса. Патронът на бала принц Кирил бе в компанията на още двама принцове - синът му Тасило и племенникът му Борис - син на принцеса Мириам Търновска, която също присъства на емоционалното събитие. Сред гостите бяха още Ави Лернер - един от най-известните филмови продуценти в света, собственик на "Милениум филмс" и студио "Ню Бояна", бизнесдамата и продуцент Дарина Павлова, както и Хю Куарши - популярният британски актьор от Star Wars и много сериали на BBC, световноизвестните музикални продуценти Денис Инголсби и Саймън Бритън от Tears from Fears. Голямо внимание сред гостите предизвика и зашеметяващата Марта Вачкова - един от най-верните приятели на Фондация "Стоян Камбарев".

Дарина Павлова наддава

Снимка: Владимир Нешков

Благотворителният търг бе воден от уважаваният финансист Пол Карол - основател на първия клуб по дебати във Великобритания. Eдин от основните парньори на фондацията Емил Кайкамджозов, бе в компанията на съпругата си Лили и двамата избраха да станат притежатели на уникалното фототипно издание на Четириевангелието на цар Иван Александър, дарено лично от арт колекционерa и филантропис Диляна Русева, която също бе гост на Галата. Изключителен интерес предизвикаха произведенията на младите художници и визуални артисти, като техните творби бяха откупени от Фондация "Стоян Камбарев" предварително, за да бъдат предлагани на търга. Дарина Павлова наддава до последно за атрактивна картина на най-известния български стрийт арт художник Виктория Георгиева-Mouse. С нея специално от Рим пристигна и "Мисис България Universe" 2018 д-р Галина Долапчиева, която избра картина на авангардния и най-скъпо продаван български млад съвременен художник Калоян Илиев-Кокимото. Един от партньорите на бала тази година, Фреди Василев, бе сред най-активните участници в търга и закупи както картината на Нора Ампова, така и две фотографии от Перу на принц Кирил - специално дарени на фондацията, а накрая стана притежател и на ски ваканция в хотел "Рила Боровец". Kартините на Радослав Нинов-Руди, Велизар Димчев, Огняна Серафимова, Мина Златева и Андрей Хамбарски отидоха в частните колекции на избрани ценители на изобразителното изкуство от всички точки по света.  

Деси Тенекеджиева с принц Кирил и Мириам

Снимка: Владимир Нешков

Интересен акцент от търга бе откупката на концерт на Тони Мур от Iron Mаidеn за частно парти от бизнесмена Аби Алидости. Огромен интерес предизвика и другия подарък от Тони Мур - специално лимитирана винилова плоча на легендарната група, придружена с няколко подписани снимки и флаери от едно от първите им турнета в далечната 1977 година.

Голяма борба сред феновете на спорта предизвикаха и  победоносната ракета на Григор Димитров от ATP финалa през 2017 г. в Лондон, както и новата биографична книга на Христо Стоичков, придружена от златна топка от 50-годишния му юбилей. Освен лични вещи в търга участваха и ваканции, предоставени от едни от най-луксозните ни морски и планински хотели: Cornelia Boutique Hotel&SPA, Olimpia Sozopol, La Mer Residence и Kaliakria Resort, както и Sense Hotel Sofia.

Накрая на бала Йосиф Камбарев кавалерства на "Мисис България" д-р Галина Долапчиева и двамата изтеглиха победителя в благотворителната томбола, който получи високотехнологичен подарък за баня от изобретателя Фреди Василев.

Годишният благотворителен бал на Фондация "Камбарев" в Лондон приключи с изключително успешна мисия - красива емоционална вечер, звезден спекаткъл, запомнящо се представяне на дейността и младите артисти на фондацията, събрани средства от търга за нови проекти и много нови професионални контакти и приятелства.

Пол Карол бе водещ на търга

Снимка: Владимир Нешков

Продуценти на събитието са Moon Fox и Nova film - продуцентските компании на Деси Тенекеджиева, а организатор от английска страна - бутиковата събитийна агенция Diva Events London на Ирина Бехар. Комуникационен партньор за Англия е Linda Noor PR. Партньори на Благотворителния бал в Лондон са: Café de Paris, Petroceltic, Avalon, IBA Bulgaria, Unique Automation, Methodia, Carding, Premier Tours, Катарджина Естейт, Prime Development, BeColor, както, разбира се и основните партньори на Фондация "Стоян Камбарев" - УниКредит Булбанк, Бон Марин Холдинг и Енекод АД.