Посредством църковен камбанен звън бе изпълнен един от най-големите хитове на Авичи в шведската столица Стокхолм, като по този начин бе почетен диджея и музикален продуцент, който бе намерен мъртъв миналата седмица, предаде Ройтерс.

Чрез камбанен звън песента "Wake Me Up" провуча от 80-метровата камбанария на църквата Оскар в центъра на Стокхолм, където Авичи, чието истинско име е Тим Берглинг, е отрасъл.

Двадесет и осем годишният Авичи - една от най-големите звезди на електронната денс музика, бе намерен мъртъв в Маскат, Оман, заяви негов американски говорител. Причините за смъртта му не се съобщават. "Камбаните ще продължат да бият по пладне до петък тази седмица. Почивай в мир", се казва на уеб страницата на музиканта.

Авичи, станал световноизвестен също с хитовете си "Hey Brother" и "Waiting for Love", оповести през 2016 г., че преустановява турнетата, но ще продължи да записва музика. Наскоро той бе номиниран за музикална награда на "Билборд".

Семейството му благодари за отдадената му почит от музиканти и фенове, но не даде подробности за неочакваната му смърт, пише БТА.