Писателката Цветина Иванова напусна "Фермата: Нишката на живота" по bTV след серия от премеждия, в които показа желязна воля и желание за победа. Синеоката участничка колабира на Арената по време на отборния дуел, но въпреки изтощението си, не се отказа от битката и продължи напред към финала. След като нейният тим "Канатица" загуби решаващия сблъсък, съотборниците й взеха тежкото решение тя да напусне предаването завинаги.

"За мен "Фермата" беше мечта. Изживях еуфория от емоции и създадох нови приятелства", каза тя, преди да си тръгне завинаги от стопанството.

В първата индивидуална битка за два пендара Цветина от "Канатица" се сблъска с продавачката на цветя Емилия Георгиева от "Елбетица". Целта на участничките беше да построят стълба, минавайки десетки пъти нагоре-надолу по вертикалното трасе.

Още след първия тур писателката се почувства зле и колабира, след като кръвната й захар падна рязко. Наложи се да получи лекарска помощ. Веднага щом отново стъпи на крака, Цветина пожела да продължи битката, а конкурентният отбор "Елбетица" я приветства с аплодисменти обратно на Арената. Тя обаче отново загуби координация и се отказа след третия тур.

Снимка: bTV

"Битката е моя, но не чувствам истинската сладост на победата", коментира Емилия след края на изпитанието.

Във втория сблъсък за един пендар сили премериха операторът на пристанище Георги Петров от "Канатица" и дизайнерът Сергей Панайотов от "Елбетица". Двамата трябваше сръчно да разплетат топчета от мрежа и да ги вкарат с финес в малък кош. Мерникът на Сергей се оказа много по-точен и той донесе победата на своя отбор.

Снимка: bTV

В третата битка за три пендара земеделецът Кенан Асил от "Канатица" се противопостави с всички сили на експерта в борбата с финансовите измами Георги Стоянов от "Елбетица". В продължение на 30 минути двамата масивни дуелисти трябваше да обръщат двулицеви черно-бели плочи, като целта на всеки беше да сложи на Арената повече плочи от един цвят. Под проливния дъжд Кенан спринтира неколкократно и победи безапелационно. Резултатът беше изравнен, а "Канатица" отново се върна в играта.

Равенството се запази и след като двата тима дадоха еднакъв брой верни отговори на въпросите на Алманаха и всеки получи по два пендара. Развръзката дойде в отборната щафета за пет пендара. В нея участниците трябваше да пренесат вода в огъващи се тръби, да завъртят голяма клетка, увиснали на ръцете си, да отвият гайки от дълги шпилки и да освободят висящи чували. Георги от "Канатица" въобще не успя да премине през въртящата се клетка и така загуби ценно време за своя тим. "Елбетица" триумфира в отборния дуел с десет пендара, а конкурентите им останаха с пет.