Уил Смит си припомни с разкаяние плесницата, която удари на Крис Рок на церемонията по връчване на наградите "Оскар", съобщи Ройтерс. В свое телевизионно участие, свързано с представянето на новия му филм "Emancipation" , актьорът каза, че инцидентът е помрачил наградите.

"Разбрах какво означава, че наранените хора нараняват други хора. Това беше гняв, който беше бутилиран много дълго време", сподели Смит пред Тревър Ноа от "The Daily Show".

Уил Смит получи своя първи "Оскар" за най-добър актьор за тенис драмата "Методът Уилямс" на същата церемония. Веднага след инцидента с плесницата той получи забрана да присъства на церемониите на Академията в продължение на 10 години.

"Беше страхотна нощ, толкова много събития и нюанси. Но в края на вечерта знаех, че съм загубил", каза Смит.

Снимка: Getty Images

На церемонията Крис Рок се пошегува със съпругата на Смит - Джейда Пинкет-Смит, правейки референции към филма "Редник Джейн" от 1997 г. В този филм актрисата Деми Мур бръсне главата си. Не стана ясно дали Рок е бил наясно със състоянието на Джейда Пинкет-Смит, чиято коса пада по здравословни причини. Уил Смит излезе на сцената и публично удари шамар на Крис Рок, за да защити жена си. Естествено имаше поддръжници и на двамата, докато случката се въртеше като новина. 

Снимка: Getty Images

След плесницата 54-годишният Уил Смит се извини на комика и на филмовата академия.

В интервюто си Смит каза, че разбира напълно хората, които не биха искали да го гледат в нов филм. "Надявам се, че моето поведение няма да стане причина да бъде наказан екипът на филма", допълни той.

Снимка: БТА