"Сирените прекъснаха съня ни, напъхахме миналото в два куфара и тръгнахме", пее фронтменът на украинската група "Антитила" Тарас Тополия в песен, записана в сътрудничество с Ед Шийран, предаде БТА.

Парчето е преработена версия на хита "2step" на Шийран. Тополия добавя нов куплет и създава видео, за да промотира ремикса. Версията излезе в понеделник.

"Реших да обясня в текста какъв бе първия ден на войната за мен и за милиони украинци", каза за Асошиейтед прес от Украйна изпълнителят и автор на песни, който сега е войник на фронтовата линия.

В музикалното видео Тополия патрулира с батальона си - такъв е животът днес за този артист, превърнал се във войник. Той разказа, че заснел видеото за 10-15 минути, независимо от опасностите.

Като баща на три деца Тополия искал видеото, което показва младо семейство, бягащо от войната с автомобил, да разкаже "болезнената и трудна ситуация" за украинските деца.

"Украйна не е само разрушения и ужасна война. Украйна са и талантливите хора. И тези деца, които сега нямат възможност да танцуват, да пеят, да развиват уменията си, да играят на детските площадки".

В друга част на видеото младият украински танцьор Олексий Соколов се изявява на сцената на театър, след което танцува сред руините на разрушена сграда.

"Той дойде в Киев от Мариупол, за да снимаме това видео", каза Тополия. "Родителите му казват, че за него и за тях е много важно да участва в това".

"Антитила" се сприятеляват с Шийран в социалните медии, след като пишат в Туитър на британския творец преди участието му в "Концерт за Украйна" във Великобритания през април.

Украинската група не може да се включи дистанционно в концерта и Шийран кани "Антитила" да запишат с него "2step.''

Тополия обяснява, че е "много трудно" да продължи да се занимава с музика, докато воюва.

"Карам се да върша нещо творческо, защото ситуацията не е креативна. Ситуацията е ужасна. Но вярвам, знам, че в момента трупам емоции в себе си", каза той. "Когато спечелим, всички тези емоции ще се излеят в песни, текстове. И ще ги споделя по целия свят", каза Тополия.

През следващите дванадесет месеца приходите от стриймванията на ремикс видеото на "2step'' ще бъдат дарени на украинския благотворителен проект Music Saves UA.