"Възвишение" - един от най-популярните български филм в последните години беше избран да влезе в селекцията с родни заглавия на HBO.

Премиерата в стрийминг платформата на медийния гигант HBO GO е на 1-ви юли, а по HBO - седмица по-късно. Проектът на Виктор Божинов, екранизация по едноименния роман на Милен Русков, е едно от най-силните заглавия, които стават част от съдържанието на онлайн услугата за филми и сериали. За традиционалистите "Възвишение" се включва в програмата на телевизионния канал от 8-ми юли, съобщава "Монитор".

Заедно с филма на Виктор Божинов, съвременните български заглавия в HBO GO  са общо  19 - игралните "Възвишение", "Източни пиеси", "Маймуна", "Никой", "Докато Ая спеше", "Подслон", "Дзифт", "Love.net", "TILT", "Граница", "Събирач на трупове", "Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син", "Прелюбодеяние", "Отчуждение", "Обърнатата елха", "Писмо до Америка" и документалните "Чия е тази песен?", "Хотел "Рай" и "Пощальонът".

Освен в България заглавията от тази селекция са налични в HBO GO и за региона на Адрия - Хърватия, Черна гора, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, което представя нивото на индустрията у нас и извън пределите на страната.