Познатата история за котката и мишката, които се преследват и си погаждат номера в "Том и Джери", вече месец и половина е най-гледаната у нас, сочат обобщените данни от работещите около 30 на сто от киносалоните в страната през миналия уикенд. Въпреки че двете основни киновериги все още не са отворили салоните си, филмът е гледан от вече 43 517 зрители и има 364 062 лева приходи.

На втора позиция е българският "Ятаган", който, макар и излязъл преди година на екраните, продължава да привлича публика. Комично-сатиричната ситуации, в която се оказва антитерористичен отряд, който първо измисля терористична клетка, а после трябва да я ликвидира, е вече с 35 677 зрители и има 304 673 лева приходи.

Третото място е за приключенския "Двете страни на чудесата", който е трета седмица в кината. Пътешествието из Страната на чудесата и в Невърленд на Алиса и Питър е гледано от 1810 зрители и има 15 404 лева приходи от билетите им.

Криминалната драма "Преводачите" е на четвърто място по зрителски интерес. Случващото се в луксозно убежище, в което мистериозно изчезват страници от бестселър и се появяват в мрежата, е на екраните от средата на март, като има до момента 4085 зрители и 37 954 лева приходи.

На пето място е италианската романтична история "Връзки", предава БТА. Дълбокият разрез на отношенията в една семейна връзка, изстиваща във времето, е месец и половина в кината у нас и е гледан от 1927 зрители, има 17 680 лева приходи от билетите им.

На шеста позиция е криминалната драма от Франция "Кръстницата", която "превзе" кината след второто им затваряне в началото на годината. Биографичната история по едноименния роман за преводачка от криминален отдел, която основава и ръководи успешна наркомрежа, е с 5873 зрители и има 56 736 лева приходи.

На седмо място в топ 10 е "Monster Hunter: Филмът" с Мила Йовович в главната роля. Екшънът по едноименната японска видеоигра за битката между хора и чудовища е с 6307 зрители и 67 729 лева приходи за петте седмици на екраните.

Осмото място е за българския документален "Танцът на пингвините". Случващото се на Антарктида с Теодосий Спасов и Християн Цвятков по време на едномесечната експедиция там е гледано от 541 зрители и има 2930 лева приходи за четирите месеца на екраните.

Деветото място е за люксембургската анимация "Пътешествието на принца". Историята на принц от маймунски род, който преоткрива семейството си, е на екраните от юли миналата година, като до момента са я гледали 626 зрители и има 3974 лева.

Десети е друг български филм - "Екшън". Сатиричната драма за трима приятели, които искат да направят филм от любимия им жанр, но се сблъскват с много перипетии по този път, е на екраните от края на януари миналата година, като до момента е гледана от 5442 зрители и има 41 443 лева приходи.

Липсата на нови заглавия и малкото работещи кина у нас са причината посетителите в тях да са общо 653 души за миналия уикенд.