Въпреки двете премиери миналият уикенд, екшънът "Честен крадец" вече трета седмица продължава да е най-гледаният у нас, сочат данните от киносалоните. Случващото се с героя на Лиъм Нийсън - крадец с обири в 12 банки в седем щата, който желае да върне парите и да постигне минимална присъда заради любимата си, но е принуден да се бори с корумпирани детективи от ФБР, е гледано вече от 18 951 зрители и има 185 335 лева приходи, пише БТА.

На втора позиция е първата премиера от миналия петък - трилърът "Свърталище". Какво се случва с групата приятели, които влизат в обитавана от духове къща в навечерието на Хелоуин са видели вече 2 525 зрители, а за първите три три филмът регистрира 22 503 лева приходи.

Трето място е за екшънът "Гренландия: Последно убежище". Пътуването на семейството на строителен инженер от САЩ през Канада до датския остров, за да се спасят от разрухата, която носят отломките от минаваща покрай Земята комета е вече пета седмица на екраните и има 28 861 зрители и 283 818 лева приходи.

Снимка: Официален плакат на филма / STX Films

Четвърто място сред най-гледаните филми е заема анимацията "Тролчета: Турнето". Музикалното разнообразие и сплотеност на различните тролчета срещу кралица Барб са гледани от 13 609 зрители и имат 114 686 лева приходи за месец на екраните у нас.

На пето място е комедията "Войната с дядо" с Робърт Де Ниро в главната роля. Взаимоотношенията между дядо Ед и внука Питър, на който му се налага да освободи стаята и да се премести на тавана след пристигането на дядото в къщата му са вече седма седмица на екран у нас и за това време са ги гледали 40 073 зрители и отчитат 377 394 лева приходи от билетите им.

Снимка: Facebook

Шеста позиция е за втората премиера от миналия петък - трилърът "Кухия човек", създаден по комиксовият роман на Калън Бън от 2014 година. Историята на изчезванията на младежи в Средния Запад на САЩ, приписвана на страховито чудовище от градска легенда е гледана вече от 1 466 зрители и има 12 894 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.

На седмо място е игралната версия на анимацията на "Дисни" от края на 90-те на миналия век "Мулан". Приключенията на момичето, преоблякло се като момче, за да отмени баща си в дълга да служи в императорската армия са почти два месеца на екраните у нас и са гледани от 39 073 зрители и имат 428 607 лева приходи.

Снимка: Форум Филм България

Анимацията "Лигата на животните" е на осмо място по зрителски интерес. Как едно бездомно куче успява да организира останалите животни в града, за да прогони роботите, които пропъждат хората, са видяли 11 081 зрители, а приходите от билетите им са 95 048 лева.

На девето място е друга анимация - "Скуби-Ду!". За шест седмици пълнометражната версия на познатата от анимации и комикси история на кучето - детектив е гледана от 19 310 зрители и има 164 503 лева приходи от билетите им.

Десето място е за романтичната драма "След сблъсъка" - втори филм по тетралогията на Анна Тод. Това, което свързва Теса и Хардин след първата част от взаимоотношенията, подправено с ухажването на стажантката Теса и от Тревър е вече два месеца на екраните у нас, като за това време е видяно от 48 353 зрители и има 412 258 лева приходи.

Миналият уикенд кината са посетени от 16 977 зрители, докато миналата година по същото време филми са гледали 57 276 души.