Филмът "Венъм 2: Време е за Карнидж" надхвърли очакванията и достигна приходи отпреди пандемията, като оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с 90,1 милиона щатски долара, съобщиха световните информационни агенции.

Прогнозите бяха той да дебютира с наполовина по-малка сума. Лентата, която върви само в киносалоните, обаче надхвърли дори приходите от първия уикенд на оригинала от 2018 г. (80,3 милиона долара). Само "Жокер" от 2019 г. е дебютирал по-добре през октомври - с 96,2 милиона долара.

Резултатите, заедно с отличното представяне на 25-ия филм за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака" на международния пазар, са отлична новина за киносалоните след застоя от 18 месеца.

Поредната история за агент 007 трябваше да излезе на екран миналата година. И двете студиа обаче отложиха пускането на продукциите с надежда това да стане изключително в киносалони. През уикенда чакането се оправда.

"Смъртта може да почака" излиза на екран в Северна Америка в петък. Приходите от филма са 119,1 милиона долара от 54 държави. Това е приблизително колкото дебюта на "Скайфол". Във Великобритания филмът се представя най-добре в сравнение с предишните 24 от поредицата."Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" постигна 75 милиона долара през първия уикенд.

"Семейство Адамс 2" дебютира с 18 милиона долара въпреки лошите отзиви (само 27 процента свежо в Ротън томейтос) от кинокритиците.

Третото място в бокс-офис класацията на Северна Америка е за "Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" с 6 милиона долара, предава БТА.

Четвърти е "Светци на мафията" 5 милиона долара. Следва "Скъпи Евън Хансен" с 2,5 милиона долара.