Песента на Брадли Купър и Лейди Гага, която се превърна в безапелационен хит, влезе и във вселената на Междузвездни войни.

Nerdiest Presents са направили иронично видео, в което главните действащи лица са Рей и Кайло Рен. Текстът разбира се също е издържан в сюжета на последния епизод от сагата.

Към клипа, публикуван в YouTube в 10 месеца преди датата на премиерата и който има вече над 2,5 милиона гледания в платформата, създателите му написаха:

"Извеждаме го на съвсем ново ниво в една далечна галактика. Когато героите от "Междузвездни войни" се срещнат с емоционалната лудост на "Shallow" от "Роди се звезда", получаваме представа за обсипан със звезди романс между двама съперници. Настанете се удобно, вземете ледено студена чаша зелено мляко и се насладете на най-новата пародия на музикално видео от Nerdist Presents."

Междувременно филмът "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" - деветият и последен епизод от култовата космическа сага, оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 175,5 милиона долара от дебютния си уикенд на екран, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

Сумата е под очакванията на анализаторите, които прогнозираха постъпления в размер на около 200 милиона долара в северноамериканския бокс-офис. От "Дисни" бяха по-резервирани. Прогнозната сума на компанията за тридневния период беше около 160 милиона долара, отбелязва CNN.

Анализаторите допускат, че върху резултата известно влияние са оказали неблагоприятните отзиви на критиката. Деветият епизод получи вторият най-нисък резултат в сайта Rotten Tomatoes - едва 58 процента позитивни рецензии. За сравнение - най-зле възприетият от критиката първи епизод от поредицата, "Невидима заплаха", е с 53 процента позитивни отзиви.

Предишните два филма от последната трилогия, "Междузвездни войни: Силата се пробужда" и "Междузвездни войни: Последните джедаи", реализираха съответно 248 милиона долара и 220 милиона долара през дебютните си уикенди по кината в САЩ и Канада. Позитивните отзиви на критиката за тях бяха съответно 93 процента и 91 процента.

Глобалните постъпления за "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" възлизат на 374 милиона долара, съобщава Ройтерс.

Въпреки всичко филмът бележи края на една изключително успешна година за "Дисни". Компанията постави рекорд по приходи още през юли. Шест нейни филма преминаха границата от един милиард долара в международния бокс-офис, като "Възходът на Скайуокър" има потенциал да стане седмият с подобно постижение.

Второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема приключенският филм "Джуманджи: Следващо ниво" с 26,1 милиона долара, следван от анимацията "Замръзналото кралство 2" с 12,3 милиона долара.

Челната петица в бокс-офиса се допълва от музикалния филм "Котките", чиито скромни постъпления в размер на 6,5 милиона долара анализаторите определят като провал, и "Вади ножовете" с 6,1 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда.