Изключителният Тони Момрел, утвърдил се като един от най-силните гласове в съвременната британска соул музика, пристига за първия си самостоятелен концерт у нас след броени дни. В седмицата на любовта и романтиката, на 16-и февруари (събота) талантливият вокалист, наричан "Стиви Уондър на 21-ви век", ще омагьоса Sofia Live Club с уникална комбинация от соул, фънк и джаз.

Въпреки че започва с кариера в сферата на маркетинга и продажбите, Тони бива привлечен от приятел, предусетил заложбите му, да направи студиен запис. Така, без да подозира, той попада до знаменитата Глория Естефан. След успешния старт Момрел постепенно получава вниманието на соул-сцената и извоюва заслужено място в нея, като през годините се изявява с имена като Елтън Джон, Уитни Хюстън и Селин Дион.

Куриозен е случаят, в който Стиви Уондър лично се обажда на Тони да му сподели колко много харесва гласа му и колко му напомня на него като млад. Тони успешно сътворява своята лична интерпретация на това, което е соул музиката, а подобни сравнения го вдъхновяват и стимулират да не спира да се усъвършенства.

Сред ключовите моменти в израстването на Момрел като музикант се нареждат участието му в албумите на Шаде "Lovers Live" (2002) и "Soldier of Love" (2010), последван от мащабното световно турне, както и дългогодишната му работа със звездите на ейсид джаза Incognito. Мормел е основен мъжки вокал в легендарната формация над 16 години, именно с тях идва на "Банско джаз фест" през 2010-а и 2015-а година, откъдето се заражда особеният му сантимент към България, българската планина, природа и най-вече емоционалната публика.

"Нямам търпение да дойда отново и то в компанията на сегашния ми бенд. Сигурен съм, че ще им хареса това неповторимо преживяване, което е вашата страна. В България има страхотна енергия и въпреки, че съм пътувал по най-разнообразни места, мога да кажа, че при вас се чувствам като у дома. Мисля, че разбирате от хубава музика и съм безкрайно щастлив, че имам възможността да ви представя новата си продукция, която е по-разчупена, танцувална и изключително зареждаща. Ще е наистина страхотна вечер!", споделя Тони.

Българската публика ще се наслади на невероятния му кадифен глас в компанията на Джулиан Крамптън (бас), Кристиан Мендоса (китара), Алесио Барели (барабани) и Антъни Джулиъс (клавишни). Неповторимото емоционално пътуване през музикалната вселена на съвременния соул, фънк и джаз предстои на 16-и февруари (събота) в Sofia Live Club. Организатор е Resound Ltd.

Билети от 45 лв. са достъпни в мрежата на Eventim, Билетен център НДК и бензиностанции OMV. Цената на място ще е 55 лв. Вратите на клуба отварят в 21:00, а началото е предвидено за 22:00 чaса.