Една от сензациите в американските сериали за последните няколко години - "драмеди" поредицата "ФейсБог" (God Friended Me) - тръгва от утре в полунощ, всеки делник, по bTV. С нестандартен сюжет и един по-различен поглед към духовното, "ФейсБог" печели положителни отзиви от телевизионната критика, която го окачествява като "новаторски проект с кауза".

Снимка: bTV

В центъра на историята е Майлъс - изпълнен с надежда млад мъж, който обаче е заклет атеист и отрича съществуването на Бог. Това често го поставя в остро противоречие с баща му - преподобния Артър Файнър, който от 25 години е пастор на епископална църква. Майлъс смята, че е намерил своя път в живота, създавайки собствен подкаст, където е напълно свободен да изразява мнението си. Всичко обаче се променя, когато един ден той получава покана за приятелство във фейсбук от анонимен акаунт с никнейм "Бог".

Снимка: bTV

Любопитството на Майлъс надделява и той приема виртуалното приятелство. Загадъчният профил разкрива пред безгрижния младеж един нов свят, като го свързва с хора, които имат нужда от помощ. Майлъс упорито се опитва да разбере кой стои зад профила на "Бог", но все удря на камък. Благодарение на "Божия" акаунт, той се сприятелява с Кара Блум - онлайн журналистка, която от известно време е в творчески застой.

Снимка: bTV

Обединени от акаунта на Бог, двамата започват да разследват другите му приятелства и неволно помагат на хора, изпаднали в деликатно положение. Към тях се присъединяват сестрата на Майлъс - Али, докторант по психология през деня и барманка през нощта, както и неговият най-добър приятел Ракеш - някогашен хакер, който помага на Майлъс и Кара да проучат енигматичния акаунт.

Снимка: bTV