Здравко Василев влезе в историята на предаването като първия победител. Когато прекрачва прага на Къщата, той не подозира, че стотиците камери ще превърнат неизвестния младеж от Приморско в мъж, готов да е глава на семейство и кандидат за кмет.

„Big Brother ме направи победител – буквално и преносно. Научих много неща за живота и себе си, и най-вече за необходимостта да поемаш отговорност за действията си. Помня всеки ден от престоя си в Къщата по часове, независимо че са минали вече 11 години. За мен Big Brother е не само приключението на живота ми, но и повратна точка в него”, споделя Здравко, цитиран от bliasak.bg.

Вижте кой участва през годините в Big Brother >>

Найден Найденов-Нед очарова зрителите с момчешка глупост, мъжкарско поведение и чувство за хумор.

„Благодарение на шоуто ми се случиха неща, за които дори не съм мечтал. Докато не влязох в Къщата, не знаех, че мога да бъда от другата страна на екрана, а пък се оказа, че ставам за телевизионен водещ”, споделя Нед, който след излизането от Къщата реализира няколко телевизионни проекта.

В момента обаче е на друг етап от живота си.

„Пораснах и се занимавам с бизнес, но твърдо смятам, че пак благодарение на Big Brother съм успешен и в тази сфера. Големият брат е голям учител, научава те да познаваш и разбираш себе си, а това е безценно знание”, допълва Нед.

Мирослав Атанасов е победител във второто издание на Big Brother през 2005 г.
Признава, че славата, която му донесе предаването, му се отразява добре и не се е главозамаял дори за минута.

Сега Миро е собственик на две заведения в София, защото както той казва:

“Големият брат ти дава криле и замах. Искаш да покориш света, след като излезеш от Къщата”.

Според него перфектният участник в Big Brother е този, който е себе си, положителен, забавен, стоящ настрани от конфликти, но отстояващ мнението си.

Зрителите запомниха и Лео Бианки като широката усмивка на Big Brother. Той, както и останалите трима, е прекрачвал прага на най-известната Къща повече от веднъж, като и двата пъти е завършвал на почетното второ място.

Нарича Big Brother „най-големият трамплин в живота ми”.

„След Къщата бъдещето ми доби ясни очертания – престоят там ми показа точно какво искам и, че никой не може да го постигне вместо мен”, казва италианецът.

В момента той е собственик на верига ресторанти в София, занимава се с музика и е любим радио и телевизионен водещ.

„Ако не беше Big Brother, нищо от това нямаше да се случи и аз отдавна щях да съм напуснал България”, споделя още Лео.

Big Brother се завръща, търсят участници >>