Новинарските екипи на радиостанциите, част от bTV Media Group, вече се радват на подкрепата на журналистиката Жени Марчева.

Водещата на "Тази събота и неделя" ще съвместява настоящото си амплоа, добре познатото на зрителите, с ангажиментите на изпълнителен продуцент на новините и актуалното съдържание в ефира на станциите bTV Radio, N-JOY, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock.

Жени Марчева е част от екипа на bTV от 2011 година. Започва професионалното си развитие в БНТ, но продължава в радио "Дарик", където по думите ѝ е и нейното бойно кръщение като журналист. Най-вълнуващата история, която е разказвала, за нея е тази на българските медици, осъдени на смърт в Либия за заразяването на над 400 деца с вируса на СПИН. През 2007 г. е обявена за "Глас на годината" за отразяването на процеса.

Тя е част от проекта "Млади медийно грамотни европейци", където запознава ученици с проблемите в съвременната журналистика и актуалната тема за фалшивите новини. Завършила е българска филология и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски".