Както вече съобщихме, обичаната българска рок група D2 направи ново парче и видео към него. Става дума за клипа на песента им "Марс", която зареди гостите на премиерата на парчето на 26 януари с "космически" саунд и страхотно настроение.

Сред гостите в столичния Sofia Live Club бяха много от известните професионални музиканти, между които текстописецът Александър Петров, Константин Марков и Дани Ганчев от "Тангра", барабанистът на Gravity Co. Стефан Попов, както и актрисите Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, в компанията на съпруга си - режисьора Мартин Макариев, и мн. др. Повечето от участниците в риалити формата "Фермата" също дойдоха да чуят на живо вокалиста на групата Деян Каменов- Дидо, който стана победител в шоуто.

Музиката и аранжиментът на песента "Марс" е на D2, a текстът е на Руши Видинлиев, с когото групата работи и по предишния си сингъл "Егоист". Песента е записана през лятото на 2018 г., а клипът - през есента. Режисьор на видеоклипа е Валери Милев. В музикалната лента ще видите красивата Радина Филипова - талисманът на българската художествена гимнастика.

"Марс" ни провокира да зададем на музикантите от D2 един-единствен резонен въпрос:

Би ли живял на Марс и как си го представяш?

Деян Каменов-Дидо - вокалист на D2:
"На Марс ще бъде прекрасно! Знам че е студено, така че ще си спретна малък скален дом в подножието на вулкана Олимп за моето семейство - със студио и място за тренировка. Ще е супер забавно, защото ще трябва да се движим през цялото време, за да не замръзнем. И след 500 години, на 20-о поколение ще са му поникнали хриле, за да диша без помощен апарат."

Деян Каменов

Димитър Кърнев - китарист на D2:
"Бих живял на Марс, даже бих си взел еднопосочен билет за там. Това, което бих взел от Земята със себе си, е Ноевия ковчег и, разбира се, любимия човек! И китарата, за да свиря на животните."

Димитър Кърнев

Александър Обретенов - бас китарист на D2:
"Аз лично не бих живял на Марс, защото най-вероятно ще сме на турне с D2, но на децата ни може да им се наложи да живеят там..."

Александър Обретенов

Явор Александров - ударни инструменти:
"Бих отишъл на Марс първо да видя какво е. Предвид различните условия на живот, не мога да си го представя в момента. Но ако има бира, бих останал. Не си представям да живея без кислород също така, а на Марс кислородът е крайно недостатъчен - само 0.13%. Не си представям и живот без гравитация, а на Марс тя е 1/3 по-малка от тази на Земята. Така че, ако има бира, кислород и гравитация, достатъчни за нормален живот - бих живял със сигурност на Марс".

Явор Александров

За концертите от турнето, музикантите са подготвили сетлист с едни от най-харесваните песни на групата, между които: "100 години", "Sex&Лъжи&Музика", "И пак вали", "Егоист", "Ледено момиче", "Нямаше кой да ни каже" , "Аз и Ти", "Тук и Сега", "Две следи", "Не мога да спра да те обичам".

Турнето започва на 14 февруари - Празника на влюбените Свети Валентин.

Ето как ще протече по дати и градове:

14 февруари: Пловдив - Rock Bar Download

16 февруари: Пампорово - The Pub

22 февруари: Русе - Max Club

23 февруари: Плевен - Galaxy Bowling Club

2 март: Боровец -After Eleven Night Club

8 март: Бургас - Alive Bar

9 март: Ямбол - American Live Music

15 март: Стара Загора - II Mondo Bar

16 март: Габрово - Face 2 Face Club

22 март: Благоевград - Club Underground

Билети на предварителна продажба за концертите от националното турне D2 можете да закупите от мрежата на Eventim.