Подготовката за най-голямото събитие за косплей, манга, аниме, гейминг, графити, комикси и кино тече на пълни обороти, а звездният състав от гости, който ще видим на живо на 6 и 7 юли в Интер Експо Център, не спира да расте.

С голямо удоволствие организаторите приветстват Анна Шафър (Anna Shaffer), позната като Ромилда Вейн от филмите за Хари Потър и като Трис Мериголд от сериала "The Witcher" ("Вещерът").

Магията от присъствието на Анна ще бъде подсилена и от харизматичния Винсънт Ригън (Vincent Regan) от суперхита на Netflix Оne Piece, 300, Aquaman and the Lost Kingdom и много други.

В отбора на Aniventure Comic Con ще видим и Josh Wichard - актьор, гласов дубльор и motion capture изпълнител, най-известен с участието си в играта на годината "Baldur's Gate 3" като гласа на Tav 1.

По време на събитието ще се запознаем и с Mario Joos, стратегът, който стои зад развитието на някои от най-успешните канали в YouTube, като гиганта MrBeast и най-бързо развиващия се профил в платформата с над 15,5 милиона абонати - Strokes Twins.

Източник: Comic Con 2024

Както стана ясно, пропитата с магия Aнна Шафър ще бъде сред актьорите, с които посетителите на Aniventure Comic Con 2024 ще могат да се запознаят на живо. Анна придобива широка популярност с ролята си в поредицата филми за Хари Потър и с превъплъщениeто си в уверената темерианска магьосница, която участва заедно с Хенри Кавил в редица премеждия в популярния фентъзи сериал на Netflix The Witcher. Освен с тези емблематични магически роли, Ана ни очарова и с участието си в спинофа на Dr. Who - Class, както и в известния британски сериал Hollyoaks.

Източник: Comic Con 2024

Очарователната магьосница от Грифиндор ще бъде с нас на 6 юли в специалната Meet & Greet зона на фестивала. 

В същата зона в двата дни на фестивала ще откриете и актьора Винсънт Ригън, който вдъхна живот на култовия образ на вицеадмирал Garp от филмовата адаптация на Netflix One Piece. Освен с ролята на закоравелия морски вълк, Винсънт е добре познат и като Atlan от Aquaman and the Lost Kingdom, както и историческите епоси Troy, 300 и Clash of the Titans. Виждали сме го и в ролята на херцог Хамънд в Snow White and the Huntsman. Освен време за снимки и автографи, актьорът ще има собствен панел на главната сцена на фестивала, в който ще разкаже любопитни истории, свързани с безбройните му роли в киното и телевизията.

Източник: Comic Con 2024

Изживяването Аniventure Comic Con ще ни срещне и с едно от големите имена в гейминг индустрията - Josh Wichard. Известен с участието си в играта на годината "Baldur's Gate 3" като гласът на Tav 1, освен озвучаването, той изпълнява и част от motion capture-а, и режисира няколко от сцените в нея. Josh има над 25 участия в различни игри, включително "Final Fantasy 16", "Banishers: Ghosts of New Eden" и "Wuthering Waves". Не на последно място, той работи като motion capture изпълнител за сериала The Last of Us и филмите Barbie и Aquaman 2. Неговите таланти се простират и в киното, където участва във филма The Wheels of Heaven на Деси Тенекеджиева.

Източник: Comic Con 2024

За гейминг феновете събитието е приготвило още едно предизвикателство - "Вкарвай голове с Wicky" ще очаква всеки, който иска да премери сили на EA FC 24! Състезанието ще се проведе на 6 и 7 юли без предварително записване, като всеки участник ще има право на 1 опит. Подробности може да научите в официалния сайт на Аniventure Comic Con.

Източник: Comic Con 2024

Източник: Comic Con 2024

А за да се допълни разнообразният списък от гости на най-голямото събитие за поп култура у нас, организаторите са поканили и Mario Joos, който стои зад развитието на някои от най-успешните канали в YouTube като гиганта MrBeast, StrokeTwins и Brave Wilderness, Jose Zuniga и много други. За да разберете какво има да ви каже гурото на YouTube, не пропускайте Аniventure Comic Con! 

Източник: Comic Con 2024

Двудневни, еднодневни, ULTRA и MEET & GREET билети за Aniventure Comic Con 2024 могат да бъдат закупени oт мрежата на Ивентим, както и на сайта на фестивала.