"Правете си прегледи! На всички казвам: Правете си прегледи, не е страшно. По-добре да хванете едно заболяване в началото, отколкото в края. Обръщайте внимание на здравето си – нищо не е толкова важно колкото него", съветва Мутафчиев, който успешно се възстановява след прекарания преди повече от година инсулт. Той алармира, че всеки трябва да си мери и кръвното налягане, защото инсултът „започва да треска все по-млади хора”.

Актьорът увери присъстващите, че се чувства много добре и търси нови начини за възстановяване. Още тази година той се връща в „Малък градски театър зад канала”, а след Нова година започва репетиции по нови проекти. "Човек има неподозирана сила и в мен тя е в голямо количество", каза още Мутафчиев.

От 7-ми до 9-ти декември вкл., от 10 ч. до 16 ч., се провеждат безплатни прегледи на гърдата. На 7-ми декември вечерта в хотел „Хилтън” ще се проведе благотворителен търг, на който ще се търгуват тениски с подписите на Том Джоунс, Христо Мутафчиев, Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Петър Попангелов и други наши и чужди звезди. Събраните средства ще се дарят за подкрепа на онкоболни жени. Важно е ракът да бъде открит в ранен стадий, а у нас все още няма действаща национална скринингова програма, която да обхване всички здрави жени, подчертаха видни онколози на старта на кампанията.

Д-р Павлина Михайлова