"Разглеждаме пациентите като единство от емоции и физика, които непрекъснато си влияят. Поради това, когато желаното бебе не идва, нека да направим сериозна  равносметка на начина си на живот...."

Необходимо е да си признаем, че ежедневието ни често пречи на хармонията между тялото и емоциите. Живеем в болен, петролен свят – обличаме се в изкуствени тъкани, пием от пластмасови бутилки, когато имаме здравословен проблем не го лекуваме, а го потискаме с химически вещества. Едно от най-тревожните последствия на екологичния срив е растящият дефицит на хранителни и биоактивни вещества в храната ни. Ето защо организмът на жената неизбежно страда от клетъчно гладуване. Клетките са стресирани, защото не получават необходимото и това обърква нормалното функциониране на целия организъм. Като добавим към това и хроничното обездвижване и недостатъчния прием на вода, резултатът е, че тялото се превръща във враждебна среда, която сякаш отказва да приюти новия живот. Има и ситуации, в които се стига до забременяване, но бременността се прекъсва от ранни спонтанни аборти.

Затова като първа стъпка трябва да сме наясно точно какво e нужно да има в нашите чинии. Хранете се с храни, пораждащи живот - семената, зърнените храни с обвивката, зеленчуците, покълналите зърнени храни и зеленчуци и техните млади поници.

Залагайте на биоактивни храни – активиращи клетъчните процеси - плодовете без семки, плодове, семена, сурови маслодайни ядки (без фъстъците);

3-4 пъти седмично хапвайте биостатични храни като риба, пилешко, млечни продукти, които дават енергия, но трудно се преработват от организма.

Забравете за биосидичните храни или онези, които унищожават живота. За съжаление, те са основна част от хранително вкусовата промишленост: захар, сол, какао, чай, кафе, алкохол, препържени мазнини, глутен, подправки, химически заместители.

Избягвайте замразената, консервирана храна с глутамати и аспартам.

Необходимо е жените, които искат да забременеят, също така да прочистват организма си чрез различни методи за детоксикация.