Неизядената храна е годна за консумация, докато от нея не се разнесе зловонна миризма

Лошият аромат не е индикация дали даден продукт или ястие не става за ядене. Всъщност бактерията, която ни разболява след консумирането на развалена храна най-често не променя нейната миризма, вкус и външен изглед.

Щом ще беля даден плод или зеленчук, няма нужда да го измивам

Опасните микроорганизми по повърхността на плодовете и зеленчуците много лесно могат да се пренесат и във вътрешността на този вид продукти. Така че миенето им е задължително, като под струята на чешмата е добре да преминат обелените банани и портокали, след което внимателно да бъдат подсушени.

Не бива да слагам топла храна директно в хладилника


Няма никакво ограничение за това. Но внимавайте с храни като колбаси и млечни продукти, които не бива да се оставят за дълго на стайна температура (максимумът е два часа), защото в противен случай бактериите в тях ще се размножат много по-бързо, отколкото очаквате.