Винаги има няколко тенденции за красота, които преминават теста на времето, като класическото червено червило и те намират своето трайно място. Но има и други, които просто идват и си отиват, колкото и да ни харесват. Както всички знаем, те отново ще дойдат на мода след известно време. Днес ще ви разкажем за 10 бюти тенденции, които според експертите излизат от мода:

1. Двуцветна коса

Тенденцията "половина и половина" да се носят два цвята в косата (един тъмен и един светъл, откъдето идва и името "коса на скункс") избледнява бързо. Това, което според експертите е на хоризонта, са желанията за наситени цветове. Блондинките искат да бъдат по-руси, брюнетките - по-тъмни.

2. Силен контур

Контурирането на лицето помага да прикрием несъвършенствата и нещата, които не харесваме, но силният контур вече не е толкова популярен. Все по-често на модната сцена се забелязва повече блясък, отколкото контур.

3. Омбре коса

Тенденцията за екстремно омбре определено приключи. Жените все повече искат по-естествен цвят с ефект на целунат от слънцето външен вид. Омбрето и ярко оцветените върхове се заменят с балеаж, за да се получи този ефект. Друг вариант, който предоставя подобен външен вид на "свободна форма", са техники за подчертаване като комбинирани наслагвания и отражения.

4. Прекалено дебели вежди

Плътните, изпъкнали вежди официално са нещо от миналото. Само защото бе популярна тенденция, не означава, че плътните вежди са подходящи за всеки. Веждите трябва да имат мек и естествен вид, който може да бъде леко засилен със специфичен грим. Въпреки че на мода идват по-тънките вежди, не бързайте да правите своите твърде тънки. Тази мода бързо ще си отиде.

5. Удължаване на мигли

Изкуствените мигли изглеждат наистина страхотно за два до три дни, след което започват да стават малко нестабилни - някои сочат нагоре, други надолу или настрани - и увреждат истинските ви мигли. Има толкова много страхотни серуми за мигли на пазара, които са много по-добра алтернатива да направите истинските си мигли по-пълни и по-дълги.

Останалите 5 тренда, които си отиват от мода, вижте ТУК