Социалните медии, инфлуенсърите, приятелите ви, сестрата на вашия приятел... Всеки има страхотни съвети за грим, които обаче не винаги са правилни. И за съжаление повечето от тези съвети се оказват митове. И човек не може да разчита на проба-грешка, когато става въпрос за грим. Кожата ви е уязвима - независимо дали е нормална, суха или чувствителна - и трябва да сте сигурни, че гримът, който нанасяте, няма да ѝ повлияе. Днес ще ви разкажем за някои митове и факти за грима, които ще ви помогнат да вземете информирани решения:

Мит №1: Основата за лице и овлажнителите действат по един и същи начин

Снимка: iStock by Getty Images

Напълно различни по формула от овлажнителите, праймерите помагат за лесното нанасяне на фон дьо тена, като създават гладка и по-трайна основа. Грундът запълва фините линии, минимизира размера на порите и предотвратява омазняването. За разлика от овлажнителя, който само хидратира кожата и контролира сухотата, праймерът за лице трябва да се нанася след овлажняване на кожата и преди нанасяне на основата.

Мит №2: Червеното червило не може да се носи добре от всеки

Снимка: iStock by Getty Images

Мит, възприет от много тийнейджъри и начинаещи в гримирането, който абсолютно не е верен! Всеки може носи червено червило и да изглежда зашеметяващо. Единственият съвет, който трябва да запомните, е да изберете правилното червено, в зависимост от тена на кожата ви. Червените червила се предлагат в различни под тонове - червените със сини под тонове са универсални. Така че можете да опитате различни червени нюанси и да изберете този, който ви подхожда най-добре.

Мит #3: Изберете фон дьо тена си, като нанесете на челото, врата, бузите или ръката си

Снимка: iStock by Getty Images

Намирането на перфектният фон дьо тен е най-трудната задача в грима. Цветът на кожата на челото, шията, бузите и ръцете се различава напълно от лицето. Застанете пред огледалото и поставете ръка близо до лицето си и ще забележите, че ръката ви е по-тъмна от цвета на кожата на лицето ви. Най-голямото погрешно схващане за грима е да съчетаете фон дьо тена с тези области на кожата си. Стресът, излагането на слънце и метеорологичните условия могат да променят цвета на кожата на лицето ви повече, отколкото на останалата част от тялото. Така че, най-добре е винаги да нанасяте фон дьо тен върху лицето си, за да получите перфектния нюанс на фон дьо тена, а също така е добре да го пробвате на естествена светлина.

Мит #4: Кремът за устни може да увеличи размера на устните ви

Снимка: iStock by Getty Images

Ако имате по-тънки устни, може да сте чували няколко души да ви препоръчват кремове за устни, които съдържат лют пипер, канела, ментол и кофеин. Те дразнят устните ви и водят до ефект на подуване. Погрешно е схващането, че това е лечение и ефектът ще продължи за по-дълъг период от време. Факт е, че това не е трайно лечение за уплътняване на устните. Единственото решение за по-тънки устни за постигане на трайни резултати е увеличаването на устните с филъри с хиалуронова киселина.

Мит №5: Вкарайте четката на спиралата навътре и навън, за да се отървете от бучките

Снимка: iStock by Getty Images

Спиралата е продукт за грим, който лесно се разваля с употребата ѝ. Вкарването и изкарването на четката за спирала навътре и навън само ще доведе до изпомпване на въздух в тубичката на спиралата, което води до изсъхване на формулата по-бързо от срока на годност и въздухът може също да причини натрупване на бактерии. Най-добрият начин лесно да се отървете от бучките спирала е да завъртите пръчката за спирала в тубичката и след това да я избършете с кърпичка, преди да я нанесете върху миглите.

Останалите 5 мита, в които трябва да спрете да вярвате, вижте ТУК