Детоксикацията има много ползи за здравето - може да ви помогне да засилите бавния метаболизъм, да се предпазите от болести, да спите по-добре през нощта, да се насладите на повече енергия през деня. Advertisement

В ежедневието ни сме изложени на все по-голям брой химикали в храната, във въздуха, който дишаме, както и в много обичайни неща, които използваме ежедневно, включително козметика и домакински почистващи препарати. Част от тези химикали могат да се натрупат в тялото ни под формата на токсини.

Детокс буквално означава да се отървете от токсините. Ежедневните токсини могат да включват алкохол, следи от пестициди, цигарен дим и дори преработени храни. Натрупването на токсини може да доведе до увреждане или дисфункция на чувствителни органи като черен дроб и бъбреци.

Няма доказателства за популярните диети за детоксикация, включващи лаксативи, диуретици или чайове, които да подкрепят ролята им в елиминирането на токсините или устойчивата загуба на тегло. Хранителните добавки с богати на антиоксиданти храни или промените в начина на живот, като например пълноценен сън, обаче МОГАТ да подобрят естествените системи за детоксикация на тялото ни. Днес ще ви представим някои от най-ефективните хранителни добавки за детоксикация:

Детоксикация със сок от брезови листа и сини сливи

Купи Добавките могат да помогнат за детоксикация на тялото и да подобрят цялостната енергия, здраве и жизненост. Периодично вътрешно прочистване и детоксикация изчистват токсините, които може да са се натрупали през годините. Този концентрат се приема по 5 ml 2 пъти дневно (сутрин и обед след хранене), чист или разреден в 100 ml водa.

Алое детоксикираща формула

КупиБилковата смес с алое допринася за нормалното функциониране на храносмилателната система и за поддържане на нормален алкално-киселинен баланс в стомаха. Помага и за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Салвия тинктура Детоксикация и контрол на изпотяването при менопауза

Купи Тинктурата е богата на витамин С и екстракт от шипка. Тя помага за поддържане на нормалното състояние на имунната система, черния дроб и нормалните нива на токсини в организма. Препоръчителният дневен прием е между 10-15 капки, разтворени във вода.

Сироп за черен дроб "Детокси Ливър"

Купи Черният дроб е един от най-функционално разнообразните органи в тялото. Детоксикацията на чужди вещества е сред най-важните му роли. Жлъчката, произведена от черния дроб, също е много важна за храносмилането на мазнините. Поради това силно се препоръчват добавки, които могат да поддържат тези функции на черния дроб като този сироп.

Детоксикация с билки, медицински гъби и активен въглен

Купи Сиропът с билки, медицински гъби и активен въглен допринася за поддържане на нормалните нива на токсини в организма. Приема се по 1 мл от капките два пъти дневно, като течността се задържа за около 15 секунди в устата и след това се преглъща. За предпочитане е да се приема на празен стомах.

Ампули за отслабване и детоксикация

Купи Ампулите помагат за поддържане на нормално тегло, но те не могат да заместят разнообразното и пълноценно хранене. Препоръчителната доза е 1 ампула сутрин или преди физическа тренировка. Комплектът съдържа 15 ампули.

Хранителна добавка Quicksilver Clear Way Cofactors

Купи Тази хранителна добавка се грижи за метаболизма и организма ви и помага за цялостна детоксикация. За най-добри резултати се препоръчва да се приема на празен стомах, а ако имате стомашни проблеми, може и по време на хранене. Опаковката съдържа 75 капсули, които трябва да се приемат по една на ден, а максималният прием е до 3 капсули на ден.

Детокс био ампули

Купи Био ампулите съдържат артишок, черна ряпа, мед и прополис и помагат за нормалното състояние на черния дроб и жлъчката. Както вече споменахме, те са много важни за обработване на мазнините в тялото. Ампулите са 10 на брой и се приемат по една ампула дневно в чаша вода, за предпочитане сутрин.

Комплекс за детокс и храносмилане

Купи Тази хранителна добавка допринася за поддържане на нормални нива на токсини в организма, както и за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Приема се по 1 капсула преди основните хранения, като не се препоръчва прием повече от 3 пъти дневно.

30-дневна детокс програма с билки, медицински гъби, активен въглен и йод

Купи Програма за детокс ще ви помогне да поддържате нормални нива на токсини в организма. Приемайте сутрин и вечер в продължение на 30 дни по 1 ml /20 капки, като ги задържите 15 секунди в устата, след това преглътнете или ги разтворете във вода. За предпочитане на празен стомах или поне 20 минути преди хранене.

 В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.