Между 80 и 90% от жените се сдобиват с целулит в даден момент от живота си. Предполагаме, че всички знаете онзи виц, в който се пита "Защо мъжете нямат целулит?", а отговорът е "Как защо? Защото е грозно!" Ха-ха-ха-ха! Но не е толкова смешно, когато трябва да се пребориш с този натрапник. В наши дни, разбира се, съществуват редица начини за справяне с целулита, като някои от тях включват и по-агресивни медицински методи. Каквото и да правим в борбата с целулита обаче, не бива да забравяме, че най-лесният и най-ефикасен начин е да обръщаме внимание на онова, с което се храним.

Както и да заложим на храни, които могат много да ни помогнат в неравната борба с целулита. Ето и 7 от тях:

Пъпеш

Защо е ефикасен: Съдържа 91% вода и е естествен диуретик.

Как действа: Ново проучване сочи, че сокът от пъпеш значително намалява трапчинките по бедрата. Пъпешът не съдържа мазнини и холестерол, затова е подходящ, когато ни се хапва нещо сладко.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Черен шоколад

Защо е ефикасен: Богат е на антиоксиданти.

Как действа: Антиоксидантите активират разбиването на мазнините, които допринася за целулита. Черният шоколад подпомага работата на сърдечносъдовата система, което активира кръвообращението, което намалява целулита.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Шафран

Защо е ефикасен: Има анти възпалителни свойства, като подобряват циркулацията на кръвта и намалява нарастването на мастните клетки.

Как действа: Всъщност шафранът прави портокаловата кожа по-малко видима. Като цяло прави кожата по-гладка.

Боровинки

Защо са ефикасни: Ненадминат източник на антиоксиданти.

Как действат: Боровинките пречат на мазнините да се превърнат в холестерол. Подобряват лимфата и помагат на тялото да се освободи от токсините.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Люти чушки

Защо са ефикасни: Ускоряват процеса на горене на мазнини.

Как действат: Лютите чушки елиминират токсините, които се съдържат в мастните клетки под кожата и причиняват целулита. Те са богати и на витамин B6, който възстановява съединителната тъкан.

Чесън

Защо е ефикасен: Чесънът засилва циркулацията на кръвта.

Как действа: Помага кръвта да се изчисти от токсините, които причиняват портокаловата кожа.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Киноа

Защо е ефикасна: Разбива мастните клетки, които са отговорни за появата на целулита.

Как действа: Намалява мастните клетки, активира производството на колаген, заздравява кожата и увеличава нейната еластичност.