Аюрведа е най-старата медицинска система в историята на човечеството, която датира от преди повече от 3000 години. Нейната родина е Индия, а практиките, описани в древните текстове, все още се практикуват в автентичния си вид от обучени индийски терапевти.

Именно екип от такива терапевти работи и в столицата на България, правейки достъпа до древното познание за здраве и дълголетие по-достъпен на родна почва, отколкото когато и да било преди.

Мястото е Аюрведа клиник София, а услугите, от които можете да се възползвате включват разкрасяване, детокс и лечебни процедури за различни здравословни състояния.

Какво представлява Аюрведа клиник София?

Аюрведа София е първата клиника в България, която предлага медицински прегледи и консултации, провеждани изцяло от индийски терапевти. Всички подходи за подобряване на здравето, тонуса и външния вид, предлагани в клиниката, са базирани на автентичното аюрведично лечение, описано в древните индийски текстове.

На място в клиниката се извършват различни терапии по методите Пурвакарма и Панчакарма - съответно външни и вътрешни въздействия за пречистване на организма и възстановяване на баланса в тялото.

Всички терапии в Аюрведа София се осъществяват на място и без престой, а посетителите могат да закупят разнообразни оригинални аюрведични продукти и лекарства, които се доставят директно от Индия.

Снимка: Аюрведа клиник София

За кого са подходящи аюрведичните терапии?

Индийските терапии са подходящи както за здрави хора, които проявяват любопитство към Аюрведа, така и за положително въздействие при различни здравословни състояния.

При здрави хора процедурите могат да помогнат за релакс и разкрасяване, да постигнат видимо подмладяване на тялото и да осигурят здравословна профилактика спрямо индивидуалните потребности.

Консултациите с индийските лекари в Аюрведа клиник София от друга страна, са подходящи и за хора, стремящи се да подобрят здравето си. Те включват снемане на анамнеза, определяне на уникалната за всеки човек комбинация от енергии, както и установяване на възникналите дисбаланси.

След определяне на проблема, лекарите в Аюрведа клиник София изготвят индивидуален план за лечение чрез процедури, натурални билкови добавки и промени в начина на живот. Подходите на Аюрведа не изключват конвенционалната медицина и могат да помогнат при различни проблеми с храносмилателната, респираторната, сърдечно-съдовата и нервната система, както и при различни дерматологични или имунологични състояния.

Холистичното лечение според философията на Аюрведа се прилага безопасно и успешно както при възрастни, така и при деца.

Как да запишете час за преглед или процедура?

Аюрведа клиник се намира в самия център на град София, в близост до парка Заимов и метростанция Театрална. Точният адрес е бул. Янко Сакъзов 30, а центърът приема посетители всяка седмица от вторник до неделя с работно време от 9:00 до 18:00 часа.

Преди посещение е необходимо да запишете час, като за целта можете да направите и бърза резервация онлайн през сайта на клиниката. На място е осигурен пълен и безпроблемен достъп за хора с увреждания.

Цени за всички услуги, процедури, прегледи и терапии можете да видите на сайта на Аюрведа София, а допълнителна информация можете да получите винаги на място или по телефон.

Защото вече не е необходимо да пропътувате континенти, за да се докоснете до магията на Индия; достатъчно е просто да заделите един следобед за себе си и да се насладите на резултата.