Ако си от хората, които обожават естествен бронзов тен и искат да го постигнат бързо, но и напълно натурално и безвредно, то тази статия е за теб. Ще ти разкажем за маслата за тен на COCOSOLIS: какво представляват, как точно ти помагат да направиш тен по-бързо, какви предимства носят за кожата ти и с какви други продукти да ги комбинираш за впечатляващи резултати.

Какво е натурално масло за тен?

Както подсказва името, то е комбинация от натурални и био съставки. Маслата за тен COCOSOLIS съчетават натурален витамин Е със студено-пресовани био масла от кокос, жожоба, сладък бадем, авокадо и други. Тези съставки ускоряват придобиването на тен по напълно натурален начин и в същото време помагат да стане равномерен, с красив бронзов цвят и да се запази по-дълго във времето.

Как работи маслото за тен и какви са предимствата му за кожата?

Механизмите, по които ти помага да постигнеш завиден тен по-бързо, са свързани с това как различните био масла действат върху кожата.

Първо, част от тези масла (например от кокос, сладък бадем и жожоба) повишават естествения синтез на меланин - подсилват способността на кожата да придобива тен. По този начин постигаш наситения тен, за който мечтаеш, по-бързо и с по-малко време на слънце.

Второ, био маслата зареждат кожата с антиоксиданти и витамини и подобряват общото ѝ състояние. Тя е защитена от оксидативния стрес от UV лъчите, по-устойчива е на излагане на слънце и задържа красивия тен, който си постигнала, по-дълго.

Трето, био маслата интензивно овлажняват кожата и по този начин ѝ помагат да трупа тен по-ефективно и равномерно, което означава и по-красиво. Обратното, малките люспички по сухата кожа отразяват лъчите и резултатът е бавно и неравномерно потъмняване.

Снимка: Cocosolis

Маслата за тен на COCOSOLIS: любими на милиони по света

COCOSOLIS e български бранд натурална козметика, създадена с чисти, студено-пресовани био масла и високоефективни натурални активни съставки. Историята на COCOSOLIS започва преди 8 години, когато на пазара излиза CHOCO, масло за естествен шоколадов тен с неустоим аромат и впечатляващи резултати. Днес продуктите на COCOSOLIS за лице, тяло и коса се радват на международно признание* и се продават в над 25 държави. Брандът е предпочитан от мнозина, защото съставките са с устойчив произход, продуктите са веган, а опаковките - рециклируеми.

Днес освен CHOCO има още 7 изкусителни аромата масло за тен: WATERMELON, MONOI с ухание на таитянска гардения, ALOHA с аромат на кокос, ANANAS, MANGO, CITRO и UOMO с аромат black coconut за мъже. Всяко от тях се радва на многобройни позитивни отзиви. Да избереш само едно е трудно, но си струва заради чистите съставки, полезни за кожата и безвредни за природата, и впечатляващите резултати, постигнати по натурален начин. И, разбира се, усещането, че си във ваканция всеки път, когато се намажеш.

Снимка: Cocosolis

Рутината на COCOSOLIS за бърз, наситен, естествен тен

Запомни нещо много важно: обикновено маслото за тен не съдържа слънцезащита. Това важи и за маслата за тен COCOSOLIS, трябва задължително да ги комбинираш с лосион с висок слънцезащитен фактор.

Ето и рутината на COCOSOLIS за бърз, наситен и безопасен естествен тен:

  •  Ексфолиране: Тайната на красивия дълготраен тен е в тази първа стъпка. Ексфолирай кожата си добре поне 24 часа, преди да започнеш да се излагаш на слънце. Чудесни за целта са луксозните натурални кафе скрабове COCOSOLIS.
  • Слънцезащита: Нанеси лосион с висок фактор 30 минути, преди да излезеш на слънце. Препоръчваме ти натурален лосион с физична защита, който не съдържа вредни съставки за кожата ти и за природата, каквито са лосионите SPF30 и SPF50.
  • Масло за тен: На плажа нанеси натурално масло за тен. След влизане във водата, както и на всеки 2 часа нанасяй слънцезащитния лосион, а маслото за тен - когато пожелаеш.
  • Масло за след слънце: Вземи хладен душ, за да почистиш кожата си, и нанеси масло за след слънце като COOL, за да успокоиш и овлажниш кожата в дълбочина със силата на чисти био масла.

 

Снимка: Cocosolis

*През 2024 г. 5 продукта COCOSOLIS, сред които и CHOCO, бяха отличени с награди от The Beauty Shortlist Awards.

Съдържание на: Cocosolis