Всеки, който се е сблъсквал с акне, знае колко голямо предизвикателство е кожата да се излекува и да се запази възможно най-здрава. Още по-голям е проблемът с петната, които остават дълго след като острата фаза на акнето е отминала. Понякога отнема години и имате чувството, че сте опитали почти всичко, за да се отървете от акнето, но все още виждате петна. Това обаче не трябва да ви отчайва.

Въпреки, че акнето не е сериозна заплаха за здравето, то предизвиква емоционален дискомфорт и може да окаже сериозно влияние върху самочувствието и социалния ни живот. За съжаление близо 95% от подрастващите и около 40% от възрастните хора страдат от акне.

Причините за появата му са няколко:

- запушване на космените фоликули

- хормонален дисбаланс, който кара тялото да отделя излишно масло

- бактериална инфекция, която причинява възпаление.

Генетиката и влиянието на околната среда оказват голямо влияние и единственият начин да се борим с акнето, е да полагаме правилните грижи за кожата си. За да видите по-чиста кожата си, трябва да направите някои промени в грижата за нея.

снимка: Eucerin

Лечението на акне изисква време

Използването на много и различни продукти може да раздразни кожата ви и да доведе до появата на нови пъпки. Дори в първите няколко дни да изглежда добре, впоследствие акнето може да се влоши. За да установите дали даден продукт ви действа добре, трябва да забележите известно подобрение след 4 до 6 седмици, а за да се изчисти кожата ви, са необходими два до три месеца, понякога и повече.

Появата на петна

Петната по лицето се получават заради възпалението, което уврежда външния слой (епидермиса) на кожата, но засяга и по-дълбоките слоеве. Пигментните клетки на кожата се стимулират вследствие на възпалението и произвеждат по-голямо количество меланин, което се съхранява в разширените съдове. Това води до образуването на тъмни петна, които при по-тежките случаи могат да се запазят дълго време. В медицината те са известни като постинфламаторни хиперпигментации. Те не са истински белези от акне и избледняват след известно време, но са видими и могат да окажат влияние върху самочувствието ви.

снимка: Eucerin

Атакувайте различните причини за акне

Хубаво е вашият продукт да съдържа съставки, които противодействат на хиперпигментацията в зародиш и третират основната причина за нейната поява, а именно сформирането на пигмента меланин.

Добрата новина е, че на пазара вече има такива качествени продукти, какъвти например е серумът с тройно действие Eucerin DERMOPURE. Той съдържа уникалната, патентована от компанията съставка Thiamidol, която противодейства на пигментацията в зародиш, третирайки основата причина за нейната поява - сформирането на пигмента меланин.

Серумът с тройно действие ефективно контролира лъщенето на кожата и намалява интензитета на петната след акне. Формулата съдържа и салицилова киселина за намаляване на пъпките. Продуктът се нанася сутрин и вечер върху добре почистена кожа.

снимка: Eucerin

Eucerin DERMOPURE Защитаващ флуид SPF30 помага за предотвратяване потъмняването на петна след акне. Продуктът съдържа ефективни филтри срещу ултравиолетовите лъчи тип А и B, а антибактериалният декандиол помага да се предотврати появата на нови пъпки и успокоява раздразнената кожа. Формулата на флуида е без аромат и не омазнява, тъй като съдържа себум-регулираща технология за дълготраен сух ефект и матирана кожа. Може да го изпозлвате всяка сутрин, като нанасяте върху добре почистена кожа, както и през днея, ако сметнете за необходимо.

Видим резултат само след няколко седмици

Използването на двата продукта едновременно ще доведе до видим резултат само след няколко седмици*. Препоръчително е да използвате продуктите поне 12 седмици. За да предотвратите образуването на нови петна, продължете да използвате продуктите, дори и след избледняването на съществуващите петна.

снимка: Eucerin

За още по-добра грижа при мазна и акнеична кожа, може да добавите и измиващ гел от серията DERMOPURE, който е идеален за употреба в комбинация с останалите два продукта.

Серията на Eucerin DERMOPURE е специално разработена за кожа, склонна към акне. Продуктите ускоряват процеса на лекуване на пъпките и избледняване на петната и предотвратяват образуването на нови такива.

Помогнете на вашата кожа да се излекува по-бързо и да възвърне своята красота!

*Индивидуалните резултати може да варират