Нашите чувства и нашата чувствителна кожа – те са в неразривна, стабилна връзка, която би могла да бъде токсична, ако не се полагат достатъчно грижи за хармонията между двете.

Чувствителната кожа е често срещан проблем, но не и медицинска диагноза сама по себе си. Този тип кожа е по-податлива на възпаление или нежелани реакции заради химикали, багрила и аромати, влезли в контакт с кожата.

За все повече жени на различна възраст по целия свят, грижата за кожата е синоним на стрес.

Когато чувствителната кожа не понася дори и най-невинните продукти, когато реагира със зачервявания, лющене и дори болка, се появява желанието да изхвърлим всички кремове и грим и просто да се откажем!

Не е тайна, че вътрешните ни емоции и външните фактори оказват влияние на нашата кожа. Но истината е, че чувствителната и алергична кожа има нужда от експертни грижи всеки ден, за да може да възстанови защитната си бариера и да се предпази от външни фактори.

Голяма част от жените по света вече са открили революционните свойства на мицеларната вода, навлязла в дамския тоалет през 90-те години. Но освен почистването на кожата, е важно да спазим и останалите няколко стъпки, за да сме приключили успешно ежедневния ритуал.

Важно е да подбираме продукти за чувствителна кожа, когато става дума за почистване, подхранване и макиаж.

С La Roche-Posay ви предагаме 6 стъпки за рутинна грижа, с които да обърнем внимание на кожата си и същевременно да повдигнем самочувствието си.

Почистване в дълбочина без раздразване на кожата

През нощта върху повърхността на кожата ви се събира себум и мъртви клетки. За да започенете деня си с освежено лице без да унищожавате защитния му хидролипиден филм, заложете на нежно почистващо мляко, мицеларна вода или лек, измващ гел. Тези продукти задължително не трябва да съдържат сапун и да имат баласирано pH, което да не нарушава естествените нива на pH на кожата.

Препоръчваме ви: Мицеларна вода Ultra на La Roche-Posay

Хидратиране с минималистични формули

Възстановете защитната бариера на кожата си с хидратант с минималистична формула, тъй като продуктите, които съдържат аромати, оцветители и алергени като никел, могат да раздразнят лицето ви. Херметично затворените опаковки ще предпазят от замърсяване на продукта, за да остане формулата безопасна. Заложете на иновативни активни съставки, за да успокоите пристъпите на хиперчувствителност.

Препоръчваме ви  Toleriane Ultra флуид на La Roche-Posay

Защита срещу слънцето и замърсяванията

Излагането на UV лъчи може да причини допълнителен дискомфорт и зачервявания на чувствителната кожа. Затова задължително включете подходящ слънцезащитен продукт към дневните си грижи. Заложете на леки, флуидни текстури, за да избегнете прекаленото втриване, като продуктът трябва да има поне SPF30 и защита както срещу UVB, така и срещу UVA лъчи. Най-новите дермокозметични предложения включват и текстури против замърсявания, които предпазват кожата от полепване на прах, който отключва оксидативния стрес.

Препоръчваме ви защита срещу слънцето - Anthelios XL (без парфюм)

Снимка: LOREAL

Макиаж за чувствителна кожа

Склонна към зачервявания и лющене, чувствителната кожа има нужда от покривен макиаж с висока поносимост. Тестваните на чувствителна кожа фон дьо тени и CC кремове са чудесно решение, тъй като те помагат за възстановяването на защитната бариера и доста от тях предлагат добър SPF фактор. Някои от най-добрите формули на пазара също включват активни съставки против зачервявания, като  Ambophenol, за да успокояват кожата, докато осигуряват незабавно и продължително изравняване на тена.

Препоръчваме Toleriane make-up фон дьо тен

Снимка: LOREAL

Дръжте успокояващ продукт под ръка

Винаги носете със себе си мини спрей Термална вода La Roche-Posay за спешни случаи. Използвайте я, за да успокоите кожата си или за да избегнете потенциално раздразнение. Ще се влюбите в успокояващото, охлаждащо действие след почистване или след тренировка.

Препоръчваме ви Термална вода La Roche-Posay

Бъдете се спокойни

Събуждате се с раздразнена кожа? Не е съвпадение, че това се случва на много жени сутрин. През нощта чувствителната кожа се бори да неутрализира свободните радикали, отделени през деня. На всичкото отгоре, хистаминът - молекулата, която предизвиква сърбеж и зачервяване - се активира точно преди да се събудим. Резултатът? Сърбяща, свръхчувствителна кожа, която сякаш не е мигнала цяла нощ! За да се справите с тази тиктакаща бомба, използвайте специална дермокозметика през нощта, която да успокои и почисти кожата от свободните радикали.

Всеки заслужава да се събуди с чувство и вид на свежест! Спазвайки всяка една от тези стъпки, гарантирате, че сте обърнали достатъчно внимание както на външния си вид, така и на вътрешните си усещания. Едва ли има човек на света, който да не се притеснява, когато нещо с кожата му не е наред. За да повдигнем самочувствието си и да сме  уверени – трябва да сме влюбени в грижата за себе си. Хубава музика, докато почиствате лицето си с мицеларната вода, любимата ви балада, докато си слагате нощен крем или чаша вино, докато сте с освежаваща маска за лице – всичко това са вашите ритуали, които правят здравословна връзката между собствените ви чувства и собствената ви кожа.


 *Материалът е подготвен за La Roche-Posay и съдържа продуктово позициониране!