Кой не иска да има по-дълго време добра памет и силна концентрация? Много хора приемат хранителни добавки, за да помогнат на мозъчната си функция и да подобрят здравето на мозъка. Най-добрите добавки могат да предложат различни ползи за здравето, включително подобрена памет, концентрация, фокус, енергия, настроение, мотивация и дългосрочно здраве. Advertisement

За щастие има много пътища към здравето на мозъка. Правилната диета е един от тях - пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и естествени протеини са чудесен избор на храна. Редовните упражнения и социалните контакти са друг важен елемент. Но ако искате малко повече тласък, може да приемате хранителни добавки.

Те осигуряват разнообразие от хранителни вещества, включително изолирани количества специфични витамини, минерали, билки и пробиотици. С други думи, добавките са специално създадени, за да запълнят това, което може да липсва в диетата ви.

Много от тях могат да подобрят паметта, мотивацията, креативността, бдителността и общата когнитивна функция. Днес ще ви покажем 10 ефективни добавки за засилване на мозъчната функция:

Омега-3 Рибено масло

Market.dir.bg

Купи Омега-3 мастните киселини са жизненоважни градивни елементи в организма и от голямо значение за човешкия метаболизъм. Освен, че поддържат клетъчната обвивка еластична, те са необходими за производството на различни тъканни хормони, които допринасят за подобряване на мозъчната функция и на нормално зрение.

Gedächtnis Power - Мемори Пауър

Market.dir.bg

Купи Капсулите съдържат балансирана комбинация от важни витамини и растителни екстракти. Помагат при повишен психически стрес. Високите дози витамини от група В допринасят за поддържане на нормална умствена дейност. Витамините C и B6 спомагат за намаляване на умората и подобряване на когнитивните способности. Витамин С и В2 допринасят за правилното функциониране на нервната система и поддържането на нормално зрение.

Brain Health

Market.dir.bg

Купи Суровият билков екстракт насърчава образуването на нови мозъчни неврони (неврогенезата) и подобряват мозъчната функция. Brain Health съдържа 100% чисти органични съставки - куркума, ашваганда, гинко билоба, екстракт от морски зърнастец и черен пипер. Подобрява функциите на мозъка и нервната система и подсилва паметта.

Мозъчна дейност - Хуперзин А

Market.dir.bg

Купи Хуперзин А инхибира ацетилхолинестеразата и по този начин оказва положителен ефект върху нивото на ацетилхолин в мозъка. Ацетилхолинът е един от най-важните невротрансмитери. Той играе централна роля в автономната нервна система и участва в множество когнитивни процеси. Използва се като ускорител на паметта и като когнитивен подобрител. Този натурален продукт улеснява невроните да създават нови връзки. Така се подобрява паметта, а мисълта става по-бърза.

Капки за концентрация при изпит

Market.dir.bg

Купи Често, преди изпити, всички ние сме подложени на огромно напрежение и трудно успяваме да се концентрираме. Комбинираните капки действат успокояващо на нервната система и подобряват паметта и концентрацията. Методиката на д-р Бах е базирана на използването на 38 различни цветя с хармонизираща и положителна сила върху целия организъм.

Брахми Био

Market.dir.bg

Купи Брахми е диворастяща билка, която се използва в аюрведичната наука и медицина от хилядолетия като натурално и естествено средство за подпомагане на мозъчните функции, нервната система и паметта. Освен това билката е известна с това, че действа положително за подобряване на концентрацията и паметта, както и оказва благоприятен ефект на цялата нервна система.

Лецитин - Памет, фокус и чернодробно здраве

Market.dir.bg

Купи Висококачествен продукт, съдържащ натурален лецитин от соя и прах от зародиш на елда в подкрепа на мозъчната функция, метаболизма на мазнините и чернодробното здраве. Има ценно профилактично и терапевтично действие при нарушения във фокуса и паметта, неалкохолна мастна чернодробна болест и високи нива на холестерола.

Мускулна функция и издръжливост - Таурин

Market.dir.bg

Купи Тауринът участва в метаболизма на мазнините, нормализира централната нервна система, действа благоприятно върху сърдечно-съдовата система, както и по отношение на хипертонията, тъй като той регулира производството на ангиотензин, вещество, което бива инхибирано и след това тауринът понижава кръвното налягане. По отношение на холестерола и триглицеридите, противодейства на тяхното образуване и по този начин намалява риска от инсулт, причинен от натрупване на липиди в артериите. Тауринът има способността значително да подобри управлението на употребата на глюкоза, поради което е подходящ за диабетици.

Цветен елексир от Клематис

Market.dir.bg

Купи Цветен елексир от клематис е продукт, създаден по методиката на д-р Бах. Флоралният елексир от клематис помага на хората да излязат от света на мечтите и фантазиите си и да започнат да проявяват интерес към реалния живот. Клематисът е цветето на реализма. Използва се при състояния като загуба на интерес и разсеяност.

Мозъчна функция - Холин, Цитиколин и Фосфатидилхолин

Market.dir.bg

Купи Холинът противодейства на стареенето на мозъчните клетки и поддържа когнитивната дейност. Играе съществена роля за поддържане на липидния метаболизъм, чернодробната дейност и функционирането на нервната система. Дефицитът му в организма може да доведе до усещане на умора, слабост или раздразнителност, до чернодробни заболявания и проблеми с паметта.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.

market.dir.bg