Гримът има силата да накара очите ви да изглеждат по-изразителни и по-големи. Всяка форма на очите е страхотна по свой начин, независимо дали е кръгла, бадемова, обърната нагоре или обърната надолу. По-големите очи ви правят по-привлекателни, но за съжаление не всеки е роден с такива. С определени техники за грим обаче може да постигнете този ефект.

1. Обърнете внимание на веждите си

Веждите правят всичко различно. Посещавайте салона на чести интервали и поддържайте веждите си в добра форма. Следвайте естествената форма на очите си. Дръзките, плътни и красиви вежди привличат вниманието към очите. Трябва да увеличите максимално разстоянието между веждите, така че да създаде илюзия за по-големи очи.

Професионален съвет: За да получите тези плътни и изразителни вежди, минете ги с прозрачна спирала за вежди.

2. Кажете сбогом на подпухналостта

Ключът към прекрасните очи е да ги глезите правилно всеки ден. Подутата кожа около очите може да ги направи да изглеждат малки. Ето как можете да намалите подпухналостта около очите:

  • Наспивайте се
  • Мийте често лицето си със студена вода
  • Поставете използваните студени пакетчета чай върху очите, тъй като танините в чая стягат кожата
  • Намалете приема на сол
  • Упражнения

3. Кажете НЕ на тъмните кръгове под очите

Използването на коректор за прикриване на тъмните кръгове няма да накара очите ви да изглеждат по-големи, но поне тъмните кръгове няма да привличат вниманието към тях, когато някой ви гледа. Така че тази стъпка е наистина важна. Коригирайте своите петна и тъмни кръгове с озаряващ коректор. Използвайте нюанс, малко по-светъл от фон дьо тена ви.

4. Светли неутрални сенки за очи

Използвайте неутрални и светли сенки за очи. Следвайте правилото за контуриране. Светли цветове нанесете на зоните, които искате да отразява светлината, и по-тъмни нюанси за зоните, които искате да не се виждат. Използването на светли цветове в центъра на клепачите кара очите да изглеждат по-големи.

Останалите 4 важни стъпки, вижте ТУК