Ако търсите алтернатива на удължаването на миглите, не е нужно да залагате на изкуствени и други методи. Ще ви предложим домашни средства, които ще ви помогнат да имате още по-сексапилен поглед по естествен път.

Омагьосващият поглед е оръжието на всяка жена. Още по-хубав е, когато миглите са дълги и обемни, но не всяка жена е надарена с такива.

За да постигнете възможно най-плътни и обемни клепачи, може да използвате тези обикновени и естествени домашни средства. Те няма да направят чудеса, но със сигурност мога да помогнат на миглите ви да се удължат, сгъстят и заздравят. Те изискват обаче малко търпение и редовно приложение, за да се постигнат забележими резултати. Отделете си малко време, за да можете да ги приложите правилно.

Рициново масло

Рициновото масло е истинско козметично чудо. То поддържа, стимулира космените фоликули на клепачите и растежа на бляскави и дълги мигли, освен това ограничава развитието на микроорганизми в миглите.

Приложение: Нанесете рициновото масло с клечка за уши върху миглите преди лягане и оставете да действа през нощта. Измийте на следващата сутрин с хладка вода. Прилагайте в продължение на 2-3 месеца, за да постигнете желания резултат.

Съвет: Може да разбъркате рициновото масло с няколко капки зехтин и да го нанесете на клепачите. Така ще имате влиянието на двете едновременно.

Зехтин

Клепачите ви обичат не само рициново масло, но и зехтин. Олиото съдържа много масни киселини и витамин E, които стимулират растежа на миглите, подхранват косъмчетата, заздравяват ги и подсилват цвета им.

Приложение: Потопете клечка за уши в топъл зехтин (не горещ) и нанесете внимателно преди лягане по ръба на клепача. Оставете зехтина да действа през цялата нощ и на сутринта измийте с хладка вода. Постоянствайте, докато постигнете желания резултат.

Алое вера

Предпазващите и подхранващи качества на алоето ще се харесат на клепачите ви. Хранителните вещества стимулират растежа и ги овлажняват.

Приложение: Нанесете гела върху миглите, оставете за през нощта и измийте на сутринта с хладка вода. Спазвайте процедурата в продължение на няколко месеца.

Зелен чай

Зеленият чай е богат на танини и флавоноиди. Той се грижи за по-дебели и силни клепачи и стимулира естествения растеж.

Приложение: Направете чаша зелен чай, оставете го да се охлади. Потопете клечка за уши в чая и намокрете миглите. Оставете го да подейства за 15 минути, изплакнете със студена вода. За по-добри резултати прилагайте два пъти дневно в продължение на два месеца.

Кокосово масло

Кокосовото масло действа противовъзпалително, антибактериално и сгъстяващо на миглите, като стимулира и растежа.

Приложение: Сложете меко кокосово масло на клечка за уши и нанасяйте веднъж до два пъти дневно по краищата на миглите. След около 10 минути можете да измиете лицето с топла вода. След няколкомесечни повторения се постига видима промяна.

Здравословно хранене

Най-обикновено средство за дълги мигли е здравословното и разнообразно хранене. Фините малки косъмчета се нуждаят от специални хранителни вещества за растежа си. Протеини, витамини A, B, C и Е, както и минерали като магнезий, желязо, цинк, селен и мед. Недостигът им може да повлияе негативно на миглите и те могат да станат чупливи, да изсъхнат и дори да опадат.

За да избегнете това и да доставите на необходимите хранителни вещества, трябва да приемате свежи плодове - ябълки, манго, грейпфрут и авокадо; зелени зеленчуци - броколи, спанак, зеле; растителни протеини - ядки, бобови, семена, кълнове от люцерна; мазнини - зехтин, сусамово олио и кокосово масло.