Уроинфекциите са широко разпространени инфекциозни заболявания. Заради анатомичните особености на женския организъм, се срещат по-често при дамите. При мъжете рискът от инфекция на пикочните пътища се увеличава с напредване на годините, особено при онези от тях с доброкачествена простатна хиперплазия, камъни в бъбреците, поставен катетър и др.

Често повтарящи се уроинфекции - какви са причините? Прекомерна употреба на антибиотици, чести епизоди на непълно излекуване, занижен локален имунитет на пикочния мехур, уретрата и бъбреците - тези фактори са предпоставка за хронифициране и усложнения. Веднъж преминала в хронична, уринарната инфекция лесно се отключва по всяко време от годината - както през топлите месеци предимно заради ползването на басейни, така и през есента и зимата при простуда.

Подкрепящата терапия с определени билки може да намали тежестта на проблема. Природната медицина разполага с огромен арсенал от естествени средства с доказани ползи за пикочната система. Те биват природни диуретици, насърчаващи уринирането, билки с противовъзпалителни и антимикробни свойства, които възпрепятстват прикрепянето на бактериите към уроепителните клетки, билки с болкоуспокояващи ефекти и др. Продуктът Уринари на американската компания Nature"s Way комбинира екстракти от най-добре проучените лечебни растения с доказани ползи за бъбреците, пикочния мехур, уретрата, пикочопроводите и простатата при мъжете.

Съставът на Уринари включва концентрат от плодовете на червена боровинка, стръкове от билкова треска, царевична коса, листа от глухарче, корен от ружа и стръкове от голдънсийл.

Ползи на лечебните растения в Уринари.

-Концентрат от червена боровинка. Притежава естествен антимикробен ефект, дължащ се на активните вещества в плода на растението, сред които с най-важно значение са проантоцианидините. Те имат силно изразени антибактериални ефекти по отношение на патогени като Escherichia coli. Проантоцианидините възпрепятстват прикрепянето на бактерията към слузните мембрани на пикочните пътища и намаляват риска от рецидиви след утихване на инфекцията.

-Билкова треска. Мощен диуретик, който намалява неприятното усещане при уриниране и облекчава възпалението на пикочния мехур. Органичните киселини, кумарините, иридоидите и други активни съединения, съдържащи се в билковата треска проявяват директно антимикробно действие върху Escherichia coli, Staphylococcus aureus и други патогени.

-Царевична коса. Екстрактите от тази билка често се използват при пясък и камъни в бъбреците. Често се включват и в състава на продукти, подходящи при инфекции на пикочния мехур, възпаления на отделителната система и простатата, нощни напикавания.

-Глухарче. Широко известна с детоксикиращите си ефекти билка, която потиска възпалителните процеси и насърчава диурезата, проявява антиоксидантни ефекти върху епителните клетки на лигавицата на пикочните пътища. Има и допълнителни ползи - добре проучени са и ползите й при чернодробни заболявания, проблеми с жлъчката и нарушено храносмилане.

Бяла ружа. От особено важно значение е способността на тази билка да провокира образуване на полизахариден защитен филм върху уринарната лигавица, благодарение на което намалява дразненето, болката и общия дискомфорт. Противодейства на разпространяването на инфекцията и нейните усложнения. При редовен прием спомага за разрушаване на бъбречните камъни.

Голдънсийл. Често се препоръчва при нарушена бъбречна функция и образуване на отоци в тъканите. С голям успех се включва в терапията на резистентни спрямо антибиотици патогени, атакуващи уринарния тракт. Предоставя значими ползи при уроинфекцфии, които протичат с бъбречни колики или спазми от отделителните органи.

Приемани в комбинация, екстрактите от тези билки взаимно подсилват ефектите си и дават много по-бързи резултати, отколкото при самостоятелна употреба.

Снимки: Revita

Как действа билковата смес в Уринари:

 

-предпазва урогениталната лигавица от патогенните микроорганизми;

-насърчава извеждането на патогенните причинители на инфекцията;

-спомага за облекчаване на паренето, болката и общия дискомфорт;

-допринася за укрепване лигавицата на пикочните пътища;

-има нежен диуретичен ефект.

Билковата смес Уринари може да се използва както профилактично, така и с цел подсилване ефектите на конвенционалното лечение! Приемайте по 3 капсули дневно с 240 ml вода. Разфасовка: 100 V-капсули.

Производителят на Уринари - Nature"s Way има 50-годишна история в производството на растителни екстракти. Всички продукти на марката са създадени на базата на експертните познания и солидния опит на специалистите от Nature"s Way. Доверете се на Nature"s Way - експерти в билковата медицина, отдадени на грижата за здравето!

Повече за Уринари на Nature"s Way прочетете тук