Алкохолът се е превърнал в обичаен начин за релаксация, разтоварване, празнуване и общуване, още повече ако сте знаменитост с достъп до скъпи вина и ексклузивни клубове! Но през последните години няколко известни личности оглавиха движения за уелнес, едно от които включва алкохол. Макар че това самò по себе си е сравнително вдъхновяващо и мотивиращо, някои от любимите ни звезди са се насочили към друг разумен подход - балансът, който помага да се забавляваш, докато пиеш, но без да прекрачваш границите. И без на следващата сутрин да се мразиш. 

Кои са знаменитостите, които са избрали да практикуват съзнателно пиене, за да подобрят физическото си здраве, психическото си състояние и взаимоотношенията си?

  • Дженифър Гарнър

Любимата актриса на много от нас сподели в интервю преди години, че е "фен" на виното. По нейни думи тогава - покрай пандемията е посягала по-често към чашката, което й позволило да влезе в клуба на "wine moms". 2019 г. само засилила желанието й да пие повече. "Тогава осъзнах, че е по-добре да си позволявам само по чаша вино, когато децата не бяха при мен - беше заслужено". Въпреки това осъзнава, че ежедневният прием на алкохол може да доведе до вредни резултати в дългосрочен план, като увеличаване на риска от рак. Гарнър призна, че е експериментирала с това да го намали и все още е на път да намери баланса между това да остане трезва и да има гъвкавостта да пие от време на време.

Снимка: Getty Images

  • Гуинет Полтроу

Носителката на "Оскар" наскоро сподели, че сегашният й "статус" на пиене е само едно питие на седмица. По-близкият кръг от хора на Полтроу, е запознат с това, че тя обича вкуса на алкохола. По време на пандемията "е пила седем дни в седмицата", казва неин познат за "Sunnyside.co". Самата Гуинет споделя за подкаста "Dear Chelsea", че "по време на COVID е яла и пила постоянно". Въпреки това смята, че без алкохол спи по-добре.

Снимка: Getty Images

  • Кейти Пери

Изпълнителката, която пусна линия пенливи безалкохолни аперитиви, наречени "De Soi" от френски - "удоволствие със сдържаност", също много пъти е споменавала, че нейното правило в пиенето е "да има баланс". Другото е - че не е задължително човек да употребява само вино.

"В делничен ден изпиването на няколко алкохолни напитки ще ме извади от играта за следващите ден-два. Така че бих искала да имам малко самоконтрол през делничните дни", бе казала в интервю за "People".

Снимка: Getty Images

  • Джон Леджънд

Пред "People" Леджънд сподели, че достатъчният сън оказва влияние върху различни аспекти от живота му. Именно поради тази причина е ограничил пиенето, след като съпругата му - Криси Тейгън спря. Докато е на турне той обикновено не пие. "За себе си знам, че мога да пия умерено, но също така знам, че ако прекаля, това ще има отрицателни ефекти върху тялото ми, включително съня ми".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

  • Ева Лонгория

Ева Лонгория обича пред себе си да има чаша вино вместо десерт, но рядко си позволява да прекалява. Въпреки че наскоро стартира бизнес - производство на текила, наречена "Casa del Sol", Лонгория е твърд защитник на балансираното пиене. Актрисата започна да проследява съня си и забеляза, че прекаляването с вино предизвиква прилив на захар и се отразява на съня й, също като Леджънд. На този етап тя се придържа към една чаша към вечерята си.

Снимка: Getty Images

  • Вера Уанг

74-годишната дизайнерка на дрехи, изглежда е открила извора на младостта, като не се лишава от бърза храна или коктейл с водка. "Аз ям Макдоналдс", казва модният дизайнер пред "Page Six Style". "Всеки ден си поръчвам, скоро трябва да сменя с нещо друго". Още през 2020 г. иконата привлече интерес, след като публикува снимки на себе си - по шорти и сутиен. Някои от последователите й решиха, че пие "сок от еднорог", за да изглежда толкова слаба и стегната, но истината е, че за тази фигура Вера пие водка. Рутината й е "работа, сън, коктейл с водка и малко слънце".

Снимка: Getty Images

Изводът какъв е? Балансираното пиене отново е на мода. Всичко започва с определянето на личните ви цели, ограничения и последователно проследяване на приема на алкохол!