Малък трик за отслабване, а със сериозно действие: Ако искате да отслабнете бързо, трябва задължително да се откажете от тази храна.

Често малките неща в ежедневното хранене влияят позитивно или негативно на начина, по който се чувстваме. Често нещата се случват несъзнателно, почти автоматично. Особено как избираме закуските и до кои храни прибягваме, когато изпитаме вълчи глад.

Всеки, който иска да отслабне в дългосрочен план, не само трябва да внимава какво яде и да замести пастата със зелена салата. В много случаи напитките са тези, които водят до това да не можем да си закопчаем дънките и изведнъж да се окаже, че лятната рокля е твърде впита. Вредител номер 1 са цветните газирани напитки.

Премахнете газираните напитки от хранителния си режим

Ако искате да се храните здравословно, трябва да зачеркнете безалкохолните напитки от менюто си. Те съдържат твърде много захар, в тях няма никакви важни хранителни вещества и само изпълват тялото с т.нар. "празни калории". В 500 мл кола, например има около 185 калории или 45 грама захар, което се равнява на около 18 бучки захар. Така тялото ви поема твърде много калории, които тялото не може да оползотвори. Последствията са лоша кожа и наднормено тегло.

Лимонада, кола и т.н. не засищат

Това, което не съдържа хранителни вещества, няма как да ви засити. В газираните напитки липсват баластни вещества, а те носят основната отговорност да се чувстваме сити и се грижат за чревната флора. В тях няма комплексни въглехидрати, а съдържат качествено по-прости въглехидрати и то в течна форма. Това по принцип не засища така, както храната, а заради консистенцията си те просто преминават през тялото. За да изпитат чувство на ситост, често феновете на лимонадите пият големи количества, което повишава сметката на калориите, а с това и теглото.

Повишен риск от диабет

По-високото съдържание на захар носи и по-голяма опасност от глад. Напитките са особено бедни на хранителни вещества и водят до бърз и особено висок прием на енергия. Още един "чудесен" страничен ефект на лимонадата, колата и т.н., който също увеличава риска от развитие на диабет тип 2.

Какво да пием, за да утолим жаждата си

Най-добре е да консумирате вода, неподсладени билкови и плодови чайове, за да изпитвате жажда. Те са натурални и са бедни на калории и мазнини. Кофеиновите напитки като неподсладен чай и шварц кафе не съдържат калории и допринасят за добрия баланс на течностите.