Настанаха времена, в които онлайн пазаруването се превърна не само в удобен, но и в безопасен метод за пазаруване.

Само за дни някои компании покачиха продажбите по интернет с над 30%, а правителства препоръчаха хората да  поръчват до дома си не само храна, а и всичко друго, което им е нужно.

Затова и Dir.bg си поставя за цел да улесни избора ви в интернет мрежата – към какво да се насочите, къде да търсите и как да се справяте в условия на изолация.

От нас може да очаквате новини и идеи, свързани с продължаващия живот, в малко по-ясни граници и същевременно прескачайки ги – поне в избора на това как да се сдобиете с това, което искате от дистанция.

Комуникацията ни е съществено нарушена заради пандемията от коронавирус, но не съвсем, защото все още може да се извършва чрез социалните мрежи.

Карантината ни ограничава, но не съвсем, защото още можем да отидем до магазина, макар опашките да не са най-безопасното място.

Болниците работят и можем да се похвалим с лекари на първа линия, които аплодираме.

Само преди дни Business Insider припомни за няколко вирусни епидемии, отнели живота на милиони. В моменти, като този, се замисляме за плюсовете, които имаме край себе си и които привнасят някаква оптимистична нотка на цялата, естествена донякъде паника и чисто човешки страх.

Ситуацията не може бързо да бъде променена, но човек трябва да се стреми да се адаптира. Междувременно Amazon обяви, че отваря 100 000 нови позиции на пълен работен ден и на непълно работно време в Съединените щати, за да бъде в крак с търсенето. Работните места ще бъдат в центровете за изпълнение на поръчките на Amazon и нейната мрежа за доставки.

За някои тази възможност е решаваща.

Автоматично се замисляш за свободното време, което имаш, спестявайки си пътуването до работа и обратно.

За книгите, които не си прочел, и може да го направиш точно в същото време.

За филмите, които не си изгледал, защото си предпочел да се видиш на живо с приятел.

За телефонните разговори, които не си провел, защото се опасяваш, че ще изгубиш твърде много време в говорене.

За рецептата, която така и не си опитал, защото бързаш за някъде.

За обещанията, които си дал, и местата, където не си бил и сега можеш да си направиш списък.

Нужно е да си припомним, че колкото повече искаме, толкова повече можем да получим. Затова и трябва да продължим да разнообразяваме ежедневието си и това ще покаже колко адаптивни и издържливи сме.

И защото все още имаме някакъв достъп до нещата, от които имаме нужда.

Трендо отново ще бъде верен съветник за стила, от който имате нужда. Нe само за модния, а и за лайфстайл-а в прекия смисъл на думата.

Пазаруването онлайн има своите силни страни – набавя онова, което не сте открили в последните седмици в магазините по пътя ви. Намира това, което ви трябва бързо и достъпно. И същевременно ви дава свободата да размислите и да промените решението си.

И всичко това може да се случи, ако решите, че имате нужда от промяна, от разсейване или просто се подготвяте за предстоящи събития.

Затова и напоследък има толкова нови фенове на онлайн пазаруването. Може би, защото дава усещането, че не сме в застой, че има и по-светли мисли за бъдещето и все пак трябва да сме в крак с времето. И с лайфстайла. #чакайудома