Съвършена кожа само след няколко седмици употреба на "революционен" продукт или козметична процедура. Вероятно вече сте чували много подобни обещания и сте оставали разочаровани... Истината е, че добрата грижа за кожата започва отвътре, а външното ѝ състояние е своеобразен "дисплей" на случващото се в организма. Някои специалисти в сферата на красотата ще ви спестят това, докато обсъждате поредната "най-добра" терапия.

Как да разберем какви са индивидуалните нужди на кожата?

Със сигурност сте чували (а и сте изпитвали върху себе си) вредите, които нанасят на кожата тютюнопушенето, консумацията на определени храни, замърсяването. Едва ли обаче сте се замисляли, че отговорът на оргaнизма към тези предизвикателства се предопределя и от гените на всеки човек. Необходимостта на кожата от професионална и качествена грижа е безспорна, но тя би имала минимален или никакъв ефект, ако не е съобразена с индивидуалните особености, закодирани в нашата ДНК. С напредването на генетика днес всеки лесно и бързо може да направи тест, чрез който да разбере кои са силните и слабите страни на кожата му. Такъв е тестът LifeSkin - първата и най-важна стъпка за постигането на здрава и красива кожа.

За кого е подходящ тестът LifeSkin?

LifeSkin е генетичен тест за определяне на индивидуалния дерматогенетичен портрет на базата на ДНК анализ. Подходящ на практика за всеки без значение от пол, възраст или цвят на кожата. И въпреки, че най-често е избор на хора, които държат на естетиката и искат да подобрят кожата си и да забавят стареенето, тестът е ценен и за превенцията на редица кожни заболявания, сред които и доста сериозни. LifeSkin се предлага от LifeGenomix и анализира 25 състояния, групирани в 5 категории. Тестът изследва повече от 70 генетични вариации и над 35 гена.

 

снимки: NM Genomix

Той дава информация за предразположеност на кожата към състояния като възпаление, акне, псориазис и екземи, както и склонността ѝ към появата на целулит, стрии, разширени вени и др. С помощта на теста лесно може да се определи до колко кожата е способна да се защитава от агресивни външни фактори, сред които свободни радикали, замърсяване на околната среда, UV лъчение и т.н.

LifeSkin показва необходимостта на кожата от различни хранителни вещества като фолати, витамини от група B, витамин А, коензим Q10. На базата на персоналния ДНК анализ, екип от специалисти изготвя индивидуална програма за грижа за кожата и превенция на състоянията, към които е податлива. С тяхното спазване всеки може да се радва да красива, млада и най-вече здрава кожа през целия живот. А това далеч не е толкова непостижимо, колкото си представяте.

 

* съдържание на NM Genomix