За всяка една лятна вечер на брега на морето или на терасата вкъщи се нуждаем за правилната напитка.

Да поемаме достатъчно течности в горещото време е важно - само така можем да възстановим загубата на течноти в тялото, докато се потим под жаркото слънце. Вода, неподсладени билкови или плодови чайове и разредени с вода плодови или зеленчукови сокове са най-добри за утоляване на жаждата.

Освен водата има и много хранителни вещества със солидни количества вода като освежаващи напитки, които са точно по вашия вкус. Ако искате да опитате нещо ново през идните седмици, ние ви предлагаме тези екзотични и интересни алтернативи.

Диня под формата на смути или ласи

Какво по-освежаващо от парче диня в горещ летен ден? Отговорът е смути от любимия червен плод. За целта трябва да премахнете семките от целия плод, след което трябва да го сложите в блендера с половин лимон и дестина кубчета лед. Ако обичате млечните вкусове, можете да добавите и малко кисело мляко, за да се получи ласи, което е също толкова освежаващо.

Черешово-бананов моктейл

Сложете равни количества сок от череши и банани, малко лимонов сок, една шепа кокосови стърготини и чаша кисело мляко.

Студено кафе

Студено-варено кафе е кафе, приготвено със студена вода, и е една от напитките на лято 2019. За когото вкусът е прекалено наситен, може да добави кубчета лед, вода или мляко. За един още по-добър вкус можете да си направите кубчета от кокосово мляко.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Switchel

Тази безалкохолна напитка е измислена още през 17 век от северноамериканските фермери. Тя се прави от вода, ябълков оцет, джинджифил, мед или кленов сироп. Освен освежаваща тази напитка е и много полезна - тя помага срещи възпаления, раздразнена кожа, подсилва имунната система, успокоява стомаха и се грижи за електролитния баланс.

Спирулина

Екзотично, но определено модерно. Освен под формата на водорасли, можете да я намерите и като здравословни блокчета в дрогериите или на прах.  От нея се получава синкава лятна напитка, която може да бъде обогатена с лимон или портокал. Шепа кубчета лед я правят с чудесна температура.