ДИНЯ

Близо 92% от съдържанието на динята е вода. Освен това тя е богата на витамините С, А и B, на важните за организма минерали - калий и магнезий, както и на фибри.

В случай че сте решили да отслабнете е добре да консумирате диня, тъй като високото съдържание на течност в нея създава усещане за ситост. По този начин успешно ще се преборите с чувството на глад и то за значително по-дълго време.

Голямото процентно съдържание на вода и фибри помагат също и за доброто храносмилане.

В състава на плода се включват хранителни вещества, които допринасят за здравето на най-важния орган в сърдечно-съдовата система - сърцето, и за предпазване от определени ракови заболявания.

Снимки: iStock by Getty Images/Guliver Photos

КАЙСИИ

Kайсията е изключително хранителен плод, но с немного голямо съдържание на калории и мазнини. В състава на вкусната кайсия се включват важните за здравето ни витамини - А, С и Е.

Витамин А е от жизнено значение за подпомагане на доброто зрение. В комбинация с не по-малко важния - E, допринасят за поддържането на здрави коса и кожа.

Снимки: iStock by Getty Images/Guliver Photos

МАЛИНИ

Любимите малини изобилстват на важните за организма на всеки човек - фибри. Всъщност една чаша от сочните червени плодове съдържа 8 грама от тях. Богати са също на витамин С и на известно количество калий, цинк и желязо.

Малините са с високо съдържание на антиоксиданти. Това са защитни вещества от съществено значение за доброто състояние на тялото, тъй като тяхната цел е да неутрализират свободните радикали, които вредят на здравето.

Снимки: iStock by Getty Images/Guliver Photos

КРАСТАВИЦИ

Като останалите изброени полезни храни - краставиците са бедни на калории, но в състава си имат много витамини и минерали.

Основна причина да попаднат към храните, които ви препоръчваме да консумирате през лятото, е че краставицата съдържа около 96% вода и така допринася за хидратацията на организма.

Снимки: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Водата е от незаменимо значение за нормалното функциониране на организма затова ви припомняме, че приемът ѝ особено в летните жеги е изключително важен.

ЗЕЛЕН ЧАЙ

За финал избрахме да ви предложим една от най-здравословните напитки - студеният зелен чай. Неговите ползи са много, но в горещите дни основно ще ви накара да се чувствате тонизирани, добре и хидратирани.

Това е поредният мощен антиоксидант, който може да ограничи риска от сърдечно-съдови заболявания и да помогне в битката с излишните килограми.

Благоприятства още намаляването на инсулиновата чувствителност и редуцирането на нивата на кръвната захар.

Снимки: iStock by Getty Images/Guliver Photos