Тази есен и зима жените уверено ще носят кожа и металически орнаменти. Уникалността изпреварва еднаквостта – това убеждение следват новите модни тенденции.

В крачка с тях стилистът Пол Геринг подготвя новата есенно-зимна колекция на Alcina – „Ангели и демони“, в която прическите изразяват индивидуалност и стремеж към лукс. Колкото противоположни са ангелите и демоните, толкова и една прическа може да бъде стилизирана по различен начин в зависимост от случая.

Актуални са къси подстрижки и преливане на цветовете, което придава голямо движение на косата. Водещо е преливането на сектори с компактните геометрични линии. Косата може да се носи дълга отстрани и на тила.

Когато става дума за цветове, ще доминират кафявите тонове в меки нюанси. Русото все още е актуално, но кафявото определено е водещо. Остава предпочитанието към коса сякаш „целуната от слънцето“: натурално кестеновокафяво с леко изсветлени краища. Създава се усещането, че косата е нетретирана и естествено изсветлена от слънчевите лъчи.

Този сезон има още една изненада: завръща се преструктурирането на косата! Но не става дума за старомодното къдрене от изминалите десетилетия. „Новото“ къдрене просто придава повече обем. Вижте снимки >>