За да се отърве от задължителната войнишка служба в Турция, той искал да бъде нает от френската агенция за модели Sas Succsesс. Това твърди президентът на модната агенция.

Тези дни той даде показания пред истанбулски съд по делото, което заведе мениджърът Еркан Йозерман срещу Къванч.

Къванч е откритие на Йозерман, организатор на веригата от състезания за модели Best Model. Къванч бе отличен с първа награда на състезанието през 2002 година, след което тръгна неговият възход на телевизионния екран. Мениджърът Йозерман обаче обвини Къванч, че е нарушил подписания договор, и заведе иск за компенсация в размер на 146 хиляди турски лири. За свидетел по делото бе призован и френският управител на агенцията за модели.

Вижте снимки на Къванч >>

"Йозерман доведе Къванч във Франция. Те поискаха веднага да подпишем контракт, за да се отърве Къванч от военна повинност. Поискахме да го запишем да следва във Франция, но това не бе възможно, тъй като той нямаше диплома за завършена гимназия. След това успяхме да му издействаме разрешение за работа в САЩ и в Европа, но той не заплати направените разходи, които възлизат на около деве хиляди евро", каза още управителят на модната агенция, пишат от Actualno, цитирайки БТА.
ИЗБРАНО