Ето какво разказа актьорът за Life.dir.bg минути преди концерта на групата "Обичайните заподозрени" в Art Space на НДК, на който присъстваха около хиляда души: "Музиката винаги е била част от моя живот, но моят център е актьорството и всичко се върти около него. През 2001 г. спрях съвсем умишлено парчетата, защото трябваше да си направя ролите. И съм доволен, че това се случи. След „Подгряване на вчерашния обед” се заредиха роли в киното, които са ми много важни, а за театъра да не говорим. Днес всичко, което правя в поп музиката, го правя от съвсем нова позиция - работя не на всяка цена, а за удоволствие, за забавление, без състезание, като човек по-успокоен, по-уверен, самодоказал се."

На 43 години Стефан вече се наслаждава на много приятен и зрял период от своя живот – нарича го „периодът на отлежалото вино” – постигнал едно ниво и вече знае какво може и какво не.

Групата тръгва на турне из страната (Пловдив, Варна, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Търново, Плевен), което ще продължи до декември. Музикантите не се притесняват за успеха си, защото схемата е била проверена от месец май досега шест пъти.