"Той беше тиранин. Нямам спомени някога да сме сядали на една и съща маса", казва вече 51-годишната Настася в интервю за германския вестник "Билд ам Зонтаг". Ако имала възможност, щяла да го прати в затвора. "Когато той умря, някои хора ми казаха, че съжаляват. Аз обаче не съжалявах", добавя тя.

Двадесет и две години след смъртта на холивудската легенда, останал в спомените на по-старото поколение с болезнено бледия си изглед, голямата му дъщеря Пола пък разкри публично, че баща й я изнасилвал в продължение на години.

В излязла в Германия книга 60-годишната актриса разказва тормоза, на който била подложена от 5 до 19-годишна възраст – трагедия, която досега била споделила само с Настася.

Настася от своя страна обяснява пред "Билд", че макар Клаус Кински да не е злоупотребявал сексуално с нея, той непрекъснато правел опити. "Той прекалено много ме опипваше, притискаше ме към себе си и се страхувах, че няма да мога да се освободя. По това време бях на 4-5 г. и живеехме в Мюнхен, разказва тя в интервюто. Инстинктивно чувствах, че това не са прегръдки на любящ баща, а нещо повече от това. Успявах да се изтръгна от ръцете му и треперех, когато той бе вкъщи", описва ситуацията актрисата, известна с ролите си във филмите "Тес" на Роман Полански и "Париж, Тексас" на Вим Вендерс.

"Той бе толкова непредвидим и винаги тероризираше нашето семейство", добавя тя. "Не можехме да отгатнем кога отново ще се разгневи. Понякога по неясни причини запращаше всичко, което му попаднеше под ръка, по стените и крещеше силно. Това винаги ме тероризираше. Баща ни никога не ни е запитал как сме, дали ни е топло или студено или дали сме щастливи", твърди тя.

Клаус Кински, запомнящ се образ заради напрегнатото изражение на изпъкналите си очи, почина през 1991 на 65-годишна възраст. Безспорният му талант личи от филми като "Агире, гневът божи" и "Фицкаралдо" на Вернер Херцог.