Уилям и Катрин положиха венци на военния паметник на Сиймур Скуеър и приеха подаръците на събралите се новозеландци, включващи розово мече, гривна на приятелството и детски рисунки. Кейт се здрависваше с всички и се закачаше, прегръщаше и разговаряше с децата и дори с бебетата.

Знатната двойка присъства и на представянето на нов портрет на кралица Елизабет II в кметството в Уелингтън.

Вижте снимки >>

Днес херцогинята на Кембридж Катрин победи съпруга си принц Уилям в две състезания с яхти в морето край пристанището на Окланд. Уилям и Кейт, които са на триседмична обиколка в Австралия и Нова Зеландия, бяха пожелали да се състезават помежду си с яхти. Херцогът и херцогинята поеха щурвалите на две яхти от състезанието за Купата на Америка.

Кейт участваше в надпреварата заедно с капитана на отбора на Нова Зеландия Дийн Баркър, а Уилям - заедно мениджъра на отбора Грант Далтън. Това е саботаж, заяви шеговито принцът, признавайки поражението си в две състезания, а Далтън увери, че херцогинята е била оставена да победи.

Катрин бе свалила блейзъра си в морско синьо и носеше спасителна жилетка за състезанието. При пристигането си в пристанището след края на надпреварата кралската двойка бе посрещната от хиляди зрители, размахващи британски знаменца.

Дукът и дукесата на Кембридж ще бъдат в Нова Зеландия до 16 април и след това в Австралия до 25 април.