Жулиет Бинош очарова журналистите по време на кратката пресконференция, на която призна чувствата си и каза, че е чувала само за „Мистерията на българските гласове” и трябвало да надникне в атласа, за да разбере къде точно се намира България в Европа. „Поначало съм от жадните за познание хора – искам да се запозная с околните, с ароматите... Научих и няколко думи. „Добре” например. Може би защото корените ми са от Източна Европа, от Полша, но почувствах България много близка до сърцето си”, добави тя.

Жулиет Бинош е несъмнено една от най-ярките и успешни актриси на своето поколение, пише "Монитор". Според изданието, актрисата и на 50 е запазила свежестта и любопитството си на 20-годишна девойка. Французойката с полски и португалско-бразилски корени има повече от 50 филма зад гърба си. Звезда от първа величина, тя е от златното поколение френски актриси - Катрин Деньов, Изабел Аджани, Фани Ардан и Изабел Юпер.

Бинош беше обявена за най-скъпо платената френска актриса в историята и е от малкото универсални артисти. Притежава нестихващо желание да опитва нови и нови жанрове, което е от причините тя да остава една от най-любимите актриси в света. Известна е с всеотдайността си към работата и че притежава много таланти – рисува и танцува прекрасно, но като истинска французойка не загърбва и личния си живот.