Кои са най-скъпите подаръци за младоженци в историята.

Чарлз II и Катарина де Браганса се женят през 1661 г. Част от подаръците за кралската им сватба са бижута, права за търговия и 2 града. Този брак заздравява съюза между Англия и Португалия. Като сватбен подарък Англия получава правото да търгува с Бразилия и части от Южна и Югоизточна Азия. Бижутата, които получава младото семейство, са на стойност колкото 400 000 кралски корони.

Интересен факт е, че португалската принцеса и по-късно английска кралица Катарина подарява на Англия обичая за пиене на чай.

Най-скъпата сватба
в историята на рекордите на Гинес е на шейх Мохамед от Абу Даби и принцеса Салама през 1981 г. Бащата на шейха, емир на Абу Даби, подари на сина си мястото, където бе организирана сватбата - стадион с 20 000 места. Стадионът е построен единствено за сватбата, която продължава 7 дни.

През същата година британският принц Чарлз и принцеса Даяна стават семейство. Най-екстравагантният подарък, който двамата получават, е от емира на Бахрейн. Той има подарява инкрустиран със скъпоценни камъни модел на лодка. Лодката на стойност около 500 000 паунда е открадната след трагичната смърт на принцеса Даяна и никога не е открита.