Актрисата подаде молба за развод през лятото на 2014-а след 18-годишен брак заради "непреодолими различия" между двамата.

Вижте снимки на Мелани и Антонио >>
Снимки на Мелани през годините >>
Снимки на Антонио и Никол >>

Американски медии съобщават, че звездните актьори са се споразумели по параметрите по развода. Грифит и Бандерас са управлявали отделно финансите си след женитбата си през 1996 г. до 2004 г., когато сключват следбрачен договор.

Според бракоразводните документи Мелани ще получава издръжка от 65 000 долара на месец, нейна остава къщата в Аспен, Колорадо. С Бандерас ще си разделят парите от продажбата на бившия им дом в Лос Анджелис - $15,94 млн. Поравно ще се делят и приходите от филми, които са правили между 2004 и 2014 г. - сред тях са солидните хонорари на Бандерас от продукции като "Шрек 2", "Котаракът в чизми" и "Непобедимите 3".

Бившите партньори са си поделили и произведения на изкуството, сред които на Пикасо.

Мелани Грифит и Антонио Бандерас имат 19-годишна дъщеря, Стела. Първоначално актрисата искаше пълно попечителство над нея, но казусът се разреши миналата година, когато Стела навърши 18.

Това е четвърти развод за Грифит и втори за Бандерас. Той излиза с 35-годишната холандка Никол Кимпел, която работи в сферата на банковите инвестиции. Актьорът заяви преди месеци, че винаги ще обича Мелани.