В интервю за "W magazine" актрисата коментира, че понякога не вярва на комплиментите колко добре изглежда, но всички, които го казвали, били "много убедителни".

Вижте снимки на София Лорен през годините >>

Едно от последните доказателства, че италианката е ненадмината, е рекламната кампания на новия парфюм на "Долче и Габана" - кино иконата играе в кратки филмчета майка на петима синове. Миналия септември "Долче и Габана" пък създаде специална линия червило "Sophia Loren №1" в чест на актрисата.

"Всъщност, когато бях на 20, не вярвах, че един ден ще доживея до 80 години. Мислиш си: "Боже мой, как мина цялото това време? Не мога да повярвам!", коментира още Лорен.

Тя отдава красотата и запазения си вид на гените на майка й, която нарича "най-красивата жена на света". Приличала на Грета Гарбо и спечелила конкурс за договор с компанията "Метро Голдуин Майер".

"Баба ми не искаше да я пусне в Америка, защото е много далеч"
, спомня си София.

Лорен споделя за списанието, че една от любимите й актриси е Мерил Стрийп.

"Тя печели награди през цялото време, защото е една от най-великите актриси, които съм виждала", категорична е Лорен и добавя, че харесва и Леонардо Ди Каприо и ролите му.

Всъщност София Лорен е псевдонимът й. Истинското й име е София Вилани Шиколоне. Изиграла е над 80 роли. Сред наградите й са пет Златни глобуса и два Оскара за "Най-добра главна женска роля" в "Чочарка" от 1961 г., както и "Оскар за цялостно творчество" през 1991 г. През 2004 г. Лорен печели "Грами" за "Най-добър разговорен световен албум за деца“ за работата й в проекта "Прокофиев: Петя и вълкът".

Повече от половин век София живее с голямата си любов – италианският кинопродуцент Карло Понти. Двамата се запознават през 1950 г., когато тя е на 15, а той – на 37. Съпрузите са заедно до смъртта на Карло през 2007 г. Имат синове - Карло Понти-младши и Едуардо.