Малката Самуила е дъщерята на режисьора Иван Москов - син на Теди Москов.

Името на момиченцето е необичайно. Затова прабабата на Самуила го възприела трудно в началото, пишат от "24 часа". "Какво е това име", попитала Рада Москова внука си.

“Като че ли го прие след това. Нейната майка е била първата жена в България с името Бегония. Впоследствие каза: “Ето, нищо не е случайно! Според мен това е първата Самуила в България.” Мисля, че си намери причина да хареса името, в което няма нищо лошо”, смее се Иван.

Вижте снимки на семейството >>

Всъщност той и половинката му Кръстина избират името след раждането на дъщеря си. Още в началото на бременността двойката решава, че не иска да знае какъв ще е полът на детето им.

“За мен коремът на майката и плодът вътре са свещено място, в което не може да надникваш и да искаш да знаеш. Каквото има да се случи, то ще се случи вътре”, категоричен е Иван Москов. Майката Кръстина била любопитна, но устояла на изкушението до края.

По тази причина двамата с Иван обсъждали както женски, така и мъжки имена. “И изведнъж като се роди, и беше момиче, нито едно от имената, които бяхме избрали, не пасваше. Т.е. ти виждаш човек срещу себе си и не можеш да го наречеш с нито едно от трите имена, които си мислил за момиче. Спогледахме се и беше Самуила. Заспа ѝ. Много е глупаво да наричаш някого, преди да си го видял”, обяснява режисьорът. Впоследствие се замисля, че той не познава жена, носеща името Самуила. А това в известен смисъл носи и чисто нова карма.

Родителите на момиченцето се запознават преди малко повече от две години. Кръстина е скулпторка и то второ поколения. Родом е от Враца, където баща ѝ Красимир има свое ателие.