Според бракоразводните документи, заведени в съд в Лос Анджелис, съпрузите са се разделили на 22 май, два дни след смъртта на майката на актьора Бети Сю, пишат американски медии. На 23 май 30-годишната Амбър е подала молба за развод, изтъквайки като причина "непреодолими различия" със съпруга си.

Вижте снимки на Амбър и Джони >>

TMZ пише, че адвокатите на Деп са приели да започне процедура за разтрогване на брака, но отхвърлят исканията на Хърд да получи издръжка. Двамата не са подписвали предбрачен договор, твърди близък до семейството.

Представители на актьорите не са направили официално изявление за раздялата.

Двамата се снимаха заедно във филма "Дневникът на едно пиянде" (2011). Сгодиха се през януари 2014 г., след продължила близо година връзка. Ожениха се миналия февруари.

Преди това актьoрът имаше 14-годишна връзка с певицата Ванеса Паради, с която се раздели през юни 2012 г. Имат две деца – Лили-Роуз (16) и Джак (14).

Вижте снимки на Джони и Ванеса >>

Деп има предишен брак с гримьорката Лори Ан Алисън - от 1983 г. до 1986 г. Бил е сгоден за Уинона Райдър и Шерилин Фен, дълго време се среща с Кейт Мос.

Около Джони Деп и Амбър Хърд напоследък се вдига шум, след като нарушиха австралийските закони за биосигурност, вкарвайки в страната двете семейни кучета Пистъл и Бу, без да преминат през ветеринарен контрол и карантина. През април Амбър се яви пред съд в щата Куинсланд, Австралия. Актрисата се призна за виновна в представянето на фалшиви имиграционни документи и й беше наложена глоба.

Хърд се размина с по-тежки санкции, тъй като две по-сериозни обвинения срещу нея, предвиждащи до 10 години лишаване от свобода и глоба от 76 000 щатски долара, бяха свалени. Джони Деп придружаваше съпругата си.